Dakwaan Salah Laku NC UDM - Mampat Buat Laporan Polis


Kuala Terengganu - Setelah meneliti surat tanpa nama yang dihantar kepada pihaknya dan membuat beberapa semakan dan kajian, Majlis Pemuafakatan Rakyat Terengganu Mampat) membuat laporan berkaitan Salah Laku Naib Chancelor (NC) Universiti Darul Iman (UDM) sebagaimana kanduangan surat tersebut.

Berita tentang surat yang dihantar kepada Mampat telah disiarkan dalam Buletinonline pada 5 Mac Lalu dengan tajuk Dato’ NC UDM Didakwa Melakukan Salah Laku dan Penyelewengan

Berikut adalah isi laporan polis yang dibuat oleh Pengerusi Mampat, Cikgu Fauzi Abu Samah. Berita selanjutnya akan dipaparkan kemudian

LAPORAN POLIS

Pembuat Report : MOHAMAD FAUZI BIN ABU SAMAH

No . K/P : 721015-04-5069

Alamat : KAMPUNG GONG BADAK, 21300 KUALA TERENGGANU, TERENGGANU, DARUL IMAN.

No. Tel : : 013-9238685

Laporan

Pada 24/02/2009 ketika memasuki Pejabat saya di Taman Desa Pusu 3, saya melihat terdapat satu sampul surat bertutup diselitkan di pinta masuk pejabat. Apabila membukanya saya dapati terdapat satu salinan 3 helai surat di tujukan kepada Pengerusi Majlis Permuafakatan Rakyat Terengganu (MAMPAT).

Surat yang diterima oleh MAMPAT adalah berkaitan “Luahan Hati Kakitangan UDM Terhadap Salah Laku Pihak Pengurusan UDM”.
Pada 25/02/09 ketika membuka email peribadi, saya sekali lagi menerima email daripada individu yang tidak dikenali yang menggunakan “nick name”

Jonnnnyyy09 yang menghantar surat yang sama dalam bentuk “soft copy”. Merasakan ianya mungkin penting, saya mengambil keputusan memaparkannya di dalam blog MAMPAT di alamat www.mampat.blogspot.com Bersama ini disertakan surat yang kami terima.

Tujuan MAMPAT membuat Laporan Polis adalah untuk meminta sekiranya Laporan itu benar, MAMPAT meminta Polis dan SPRM untuk menyiasat dengan mendalam dan memperbetulkan serta memperbaiki keadaan yang berlaku di UDM. Sekiranya Laporan itu tidak benar, adalah diharapkan Dato’ NC UDM dapat membersihkan nama beliau dan UDM dan memperjelaskan keadaan dan kedudukan sebenar.

Sekira perkara di atas tidak di ambil tindakan saya bimbang kakitangan UDM akan menjadi hilang hormat kepada Pentadbiran terutama kepada Dato’ NC.

Sekian sahaja report saya.
Mohamad Fauzi Abu Samah
721015-04-5069

Ulasan