23 Mei 2011

Kenaikkan harga barang; Pemuda Umno diajak sertai PAS

KUALA TERENGGANU - Pemuda Umno diajak bersama-sama PAS sekiranya mereka benar-benar tidak bersetuju dengan kenaikkan harga barang-barang keperluan yang berlaku pada masakini.

Sebaliknya, mereka hanyalah bersandiwara dan berpura-pura, sekiranya terus menjadi ahli Umno, sedang pada masa yang sama, menentang tindakan yang diputuskan oleh pemimpin Umno dan Barisan Nasional (BN).

"Itu semua sandiwara Umno nak beritahu rakyat (supaya) pertahankan Umno, kalau pemuda Umno dan orang-orang Umno memang jujur marah kepada kenaikkan (harga) minyak, gulang dan barang-barang,


"mereka mesti meninggalkan Umno (dan) masuk PAS,"tegas Ketua Dewan Pemuda Pemuda PAS Terengganu Ustaz Mohd Nor Hamzah ketika merasmikan Sambutan Hari Guru PASTI negeri Terengganu, di Markaz tarbiyah PAS Kuala Ibai, disini Jumaat 19 Mei.

Menurutnya, sekiranya Pemuda Umno mahu menyelesaikan masalah kenaikkan harga barangan tersebut, mereka perlu mengundi PAS dalam pilihanraya umum ke-13 akan datang.

"Nak menyelesaikan masalah ini, mari (bila tiba) pilihanraya (umum ke-13) pangkah PAS, Umno jatuh (kalah), boleh selesai,

"tak boleh main berlakun (kata) tidak setuju, tidak setuju, (sedang) 'bos' (ketua) dia kata setuju, dia kata tak setuju,"jelasnya ketika mengulas kenyataan, kononnya pemuda Umno turut menentang kenaikkan harga barangan.

Dalam perkembangan lain, beliau yang telah menerima pencalonan dan layak untuk bertanding merebut jawatan Timbalan dan Naib Ketua Pemuda PAS Pusat, mengumumkan akan menarik diri.

Menurutnya, keputusan tersebut diambil bagi memberikan tumpuan bersama-sama pemuda PAS dan Badan Perhubungan PAS Terengganu dalam usaha merealisasikan cita-cita 'PAS Ganti Umno' dalam pilihanraya akan datang.

Ustaz Mohd Nor turut mengumumkan, Timbalan Pengarah PAS Terengganu, Ustaz Sulaiman Sulong secara rasminya akan menggantikan Ustaz Mohd Soud Said sebagai Pengarah PASTI negeri Terengganu.

Katanya, Ustaz Soud berundur dari menerajui oraganisasi pra-sekolah PAS, PASTI Terengganu bagi menumpukan kerja-kerja parti, yng sangat banyak.

[Dengar ucapan penuh Ustaz Mohd Nor di Buletinonline Radio]

Tiada ulasan:

Menjunjung Kasih Titah Agong; Fokus Tangani Covid-19

KUALA TERENGGANU - Dewan Ulamak PAS Pusat (DUPP) menyokong penuh kenyataan Timbalan Presiden PAS, YB Ustaz Dato’ Sri Tuan Ibrahim Tuan Man, ...