11 Mac 2020

Azam Tunaikan Amanah Demi Ummah

Sebagai mana yang telah diumumkan oleh YAB Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin petang semalam, dengan limpah perkenan KDYMM SPB YDP Agong, Jemaah Menteri telah dilantik seperti ditentukan oleh Perlembagaan.
Ini adalah Kerajaan Perikatan Nasional.

2. Saya telah dilantik memegang jawatan Timbalan Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi, sebagai pembantu kepada Yang Berhormat Khairi Jamaluddin yang telah dilantik sebagai Menteri.
3. Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada semua. Semoga Allah SWT kurniakan kekuatan untuk saya tunaikan amanah yang berat ini.
4. Terima kasih kepada ibu bapa saya, Cikgu Haji Hashim Bin Abdul Rahman dan Pn Hajjah Fatimah Bahruni binti Deraman yang melahir, mendidik dan membesarkan saya sejak kecil. Tanpa doa restu ibu bapa saya apalah ertinya semua ini.
5. Terima kasih DS Tuan Guru Presiden, Dato’ Seri Tuan Guru Haji Abdul Hadi bin Awang dan saf kepimpinan PAS dan jemaah kita yang besar yang telah memberikan keyakinan dan seluruh warga Kuala Terengganu yang memberikan dorongan dan sokongan.
6. Saya akan segera berhubung dengan Menteri saya, YB Khairi Jamaluddin untuk mendapatkan panduan selanjutnya serta membantu beliau dalam melaksanakan tugas memimpin Kementerian yang sangat penting ini demi kepentingan rakyat dan negara.
7. Saya juga dengan segera akan bertemu Ketua Setiausaha Kementerian dan pegawai pegawai kanan untuk mendapatkan kedudukan semasa, meneliti perkara dasar, perlaksanaan dan isu isu berbangkit.
8. Menjadi hasrat saya untuk menjalinkan hubungan baik dengan semua pihak demi kebaikan negara.
9. Segala yang baik akan diteruskan dan kelemahan jika ada dirangka penambahbaikan dengan pendekatan yang mengambil kira pandangan semua di bawah kepimpinan YB Menteri.
Dengan hormatnya.
YB Haji Ahmad Amzad Hashim
Ahli Parlimen Kuala Terengganu
10 Mac 2020 / 15 Rejab 1441

Tiada ulasan:

Menjunjung Kasih Titah Agong; Fokus Tangani Covid-19

KUALA TERENGGANU - Dewan Ulamak PAS Pusat (DUPP) menyokong penuh kenyataan Timbalan Presiden PAS, YB Ustaz Dato’ Sri Tuan Ibrahim Tuan Man, ...