30 Julai 2020

Muslimat Tingkatkan Kemahiran Media Untuk Hadapi PRU15


Oleh : Emizarina Kamarulzaman

KUALA TERENGGANU - Muslimat Pas Negeri Terengganu berusaha meningkatkan kemahiran media dalam menghadapi PRU 15 dengan penganjuran Bengkel Penulisan Berita.

Setiausaha Lajnah Penerangan dan Media Baru, Sharifah Azlina Syed Ismail dalam ucapan aluannya menyatakan bahawa, Bengkel itu yang dianjurkan mmberi fokus untuk melahirkan lebih ramai penulis berita Muslimat.

"Kita juga mahu lahirkan muslimat yang maju menggunakan media sosial seperti Twitter, Facebook, Instagram, YouTube dan sebagainya untuk sebarkan maklumat dengan lebih cepat" tambah beliau.

Beliau berkata demikian ketika memberikan ucapan aluan kepada para peserta pada Selasa, 28 Julai.

Peserta bengkel turut diingatkan bahawa pemberitaan yang efektif mampu menjadi agen perubah di dalam masyarakat.

Sementara itu, salah seorang peserta, Wan Maryam Wan Jusoh mengakui bahawa bengkel sebegini sangat bagus dan perlu dibuat secara berkala untuk memantapkan lagi gaya penulisan berita.

Bengkel disertai lapan orang ahli jawatankuasa Lajnah  tersebut telah dikendalikan oleh Ketua Pengarang Warta Darul Iman, Tuan Haji Sazali Mohd Nor bertempat di Pejabat Perhubungan Pas Negeri Terengganu.

Tiada ulasan:

Menjunjung Kasih Titah Agong; Fokus Tangani Covid-19

KUALA TERENGGANU - Dewan Ulamak PAS Pusat (DUPP) menyokong penuh kenyataan Timbalan Presiden PAS, YB Ustaz Dato’ Sri Tuan Ibrahim Tuan Man, ...