06 September 2020

Di Sebalik Serangan Terhadap Menteri PAS


Oleh : Nooreni Abu Bakar 

DUNGUN - Disebalik  serangan bertali arus pembangkang terhadap menteri dan timbalan menteri daripada Parti Islam Se-Malaysia(PAS)   adalah perancangan musuh Islam untuk memadamkan cahaya Allah. 

Yang Dipertua PAS Dungun, Ustaz Wan Hassan Mohd Ramli berkata Pakatan Harapan(PH) ingin melemahkan Islam  itu sendiri dengan menimbulkan keraguan terhadap Islam, syariat  dan hukum-hukum agama samawi itu. 

"Mereka juga akan menimbulkan cercaan terhadap parti yang memperjuangkan Islam. 

" Mereka berkehendak untuk memadamkan cahaya agama Allah. Tetapi Allah enggan melainkan akan menyempurnakan cahaya agama Nya, " terangnya. 

Beliau berkata demikian ketika berucap di Majlis Pelancaran Jentera Pilihan Raya Umum ke-15 Dewan Undangan Negeri(DUN) Rantau Abang di sini pada 4 September. 


Maka itu, katanya, Allah sentiasa mewujudkan kumpulan-kumpulan untuk membawa cahaya perjuangan Islam.

Sempena majlis itu diadakan gimik pelancaran  penyerahan panji PAS kepada cawangan-cawangan dan sayap-sayap parti tersebut oleh Ketua Penerangan PAS Pusat, Kamaruzaman Mohamad yang turut melancarkan jentera pilihan raya DUN itu.

Majlis berakhir dengan bacaan ikrar dan soa wehdah yang diketuai oleh Ketua Pemuda DUN, Ustaz Abdullah Fahim Hussin. 

Sebelum itu, Pengerusi Majlis Tindakan DUN Rantau Abang, Alias Harun mengajak semua ahli-ahli PAS untuk mengembelingkan tenaga memperkuatkan jentera  supaya berjaya mengekalkan  DUN itu dan juga Negeri Terengganu  bersama dengan PAS. 

"Tujuan kita hendak memerintah adalah untuk memakmurkan bumi ini dengan Islam," katanya.

Tiada ulasan:

Bertanya, Sahihkan Atau Diam

  Beberapa hari ini riuh berkenaan pembahagian bantuan kepada rakyat. Untuk isu ini, kita tumpukan perhatian bagi negeri Terengganu sahaja. ...