20 April 2021

Jadi Kakitangan Perjuangan Islam

 


DUNGUN - Pemuda Islam diseru agar menjadi kaki tangan perjuangan Islam dan bekerja bersungguh-sungguh  walaupun ianya tidak bergaji.

Pengerusi Lajnah Kebajikan dan Kemasyarakatan PAS DUN Rantau Abang, Cikgu Alias Harun berharap mereka menyertai kepimpinan Pemuda Parti Islam Se-Malaysia(PAS)  cawangan - cawangan di tempat mereka berada. 

"Ingatlah kerja buat kerana Allah akan diberikan ganjaran oleh Allah, ganjaran pula bukan sahaja wang ringgit tetapi dalam bermacam bentuk, tubuh badan yang sihat, dapat anak... anak yang soleh, solehan, lepas tu cemerlang pulok dalam pelajaran ataupun kehidupan kita bahagia dan berasa serba cukup, "ujarnya. 

Pengarah Majlis Tindakan Dewan Undangan Negeri(DUN) Rantau Abang itu berkata demikian ketika berucap di Majlis Cakna Pemuda PAS DUN di Bangunan Kudin Wiring, Kampung Gong Pasir di sini oada 18 April. 

Program meraikan petugas - petugas-petugas Pemuda parti  yang melibatkan 28 cawangan PAS diadakan mengikut zon  iaitu zon pantai, bandar dan darat dalam usaha mematuhi Prosedur Operasi Standard(SOP) yang ditetapkan oleh Majlis Keselamatan Negara(MKN). 

 Sehubungan itu Ketua Pemuda DUN, Ustaz Abdullah Fahim Hussin berkata program tersebut adalah sebagai tanda penghargaan diatas segala sumbangan mereka di dalam menjayakan gerakerja sayap parti itu. 

"Kita memilih seramai lima orang satu cawangan untuk menerima duit raya dan barangan dapur kepada mereka," katanya.

Tiada ulasan:

Menjunjung Kasih Titah Agong; Fokus Tangani Covid-19

KUALA TERENGGANU - Dewan Ulamak PAS Pusat (DUPP) menyokong penuh kenyataan Timbalan Presiden PAS, YB Ustaz Dato’ Sri Tuan Ibrahim Tuan Man, ...