21 Mei 2021

Kemenangan Hari Ini, Satu Permulaan Pembebasan Palestin


Oleh : Nooreni Abu Bakar

MARANG - Perjuangan untuk membebaskan bumi Palestin  memakan masa yang lama dan kemenangan hari ini adalah permulaan pembebasan  seluruh bumi Palestin.

Pengerusi Lajnah Antarabangsa, Parti Islam Se-Malaysia(PAS) Pusat, Ustaz Muhammad Khalil Abdul Hadi berkata ianya juga ke arah sikap yang lebih tegas daripada negara-negara Islam untuk membantu rakyat Palestin. 

"Gencatan senjata ini menunjukkan kemenangan saudara-saudara kita di Palestin dan kekalahan negara haram Israel," katanya. 

Pengerusi Aid For Palestin itu berkata demikian selepas kuliah dhuha di Masjid Rusila di sini pagi tadi mengulas genjatan senjata antara Israel dan Palestin.

Ujarnya lagi, walaupun jumlah yang terkorban di pihak  Palestin lebih ramai jika dibandingkan dengan negara haram Israel. 

"Namun kita perlu lihat dari sudut-sudut yang banyak di antaranya ialah kalau kita perhatikan kelengkapan tentera zionis Yahudi jauh lebih ke hadapan berbanding dengan kelengkapan saudara-saudara kita di Palestin khususnya di Gaza." tegasnya. 

Tiada ulasan:

Rayuan Bantuan Untuk Mangsa Banjir Baling

"Sesiapa yang melapangkan kesusahan seseorang Muslim, maka Allah SWT akan melapangkan kesukarannya pada hari kiamat. Sesiapa yang menut...