Bukan Sekadar Janji Manis


DUNGUN - Kerajaan PAS bukan hanya sekadar 'menabur janji manis' untuk menjaga kebajikan rakyat, sebaliknya telah mengotakannya. 

Pengarah Majlis Tindakan Dewan Undangan Negeri (MTD) Bukit Besi Haji Ghazali Sulaiman berkata, orang ramai boleh melihat dan menilai, parti mana yang benar-benar boleh diyakini untuk terus diberikan mandat dalam Pilihan Raya Umum (PRU) Ke-15 akan datang.

"Kita telah laksanakan segala manifesto yang dijanjikan, kita tidak hanya bercakap. Malah kita juga konsisten menziarahi setiap rakyat, tanpa mengira latar belakang mereka.

"Sesiapa yang perlu kita bantu, maka dibantu dengan sedaya upaya tanpa mengira sesiapa, apa yang menjadi amalan kita sewaktu kalah hingga mencapai kemenangan ini ialah kita mudah temui rakyat tanpa banyak birokrasi.

"Bahkan kita tidak tunggu rakyat hadir menemui kita sebaliknya banyak perancangan dan aktiviti yang diaturkan adalah menemui mereka di lapangan, kerana itu apa yang kita lakukan sangat mengembirakan mereka," ujarnya.

Beliau berkata demikian, ketika ditemui pemberita ketika hadir menziarahi masyarakat di DUN Bukit Besi, pada Ahad 9 Januari.

Katanya tindakan yang dilakukan itu membezakan diantara pemimpin PAS berbanding parti lain.

"Dimana jika kita lihat, mereka seolah-olahnya tidak mengambil berat kebakikan rakyat, mendakwa ingin memguasai semula negeri ini, namun tiada apa tindakan mereka untuk menjaga kebajikan rakyat.

"Insya-Allah PAS akan terus kekal memerintah di negeri Terengganu berdasarkan dapatan kajian yang pihak kita jalankan menunjukkan apa yang kita lakukan selama ini mengembirakan rakyat," katanya.

Ulasan