01 April 2022

Pembuat Kenderaan Perisai Turki Melihat Pertumbuhan Eksport BesarPengeluar kenderaan berperisai Turki, Katmerciler telah meningkatkan prestasi eksportnya dengan penambahan kenderaan tentera berperisai.

 Katmerciler, yang memasuki industri pertahanan dengan Kenderaan Intervensi Menentang Insiden Sosial (TOMA), atau trak meriam air bersenjata untuk mengawal rusuhan, menambah produk seperti kenderaan berperisai beroda taktikal, kenderaan keselamatan sempadan berperisai, pengangkut kakitangan berperisai dan penyiasatan jenayah generasi baharu  kenderaan ke barisan produknya dari semasa ke semasa.

 Syarikat itu mengeksport sejumlah 989 kenderaan dan peralatan tahun lepas, dan perkembangan ini juga ditunjukkan dalam data jualan dan kewangannya.

 Walaupun Katmerciler mengeksport produknya bernilai $16.7 juta pada 2019, angka ini meningkat kepada $37.9 juta pada 2020, menandakan peningkatan sebanyak 127%.

 Dalam skop projek sistem keselamatan sempadan, Kenderaan Perisai Beroda Taktikal Hızır 4x4 memasuki inventori Angkatan Tentera Turki buat kali pertama pada 2019.

 Syarikat itu mula melihat hasil aktiviti promosinya untuk pasaran asing pada 2019, apabila kontrak untuk pesanan bernilai $20.7 juta dari negara Afrika ditandatangani untuk eksport pertama Hızır.  Penghantaran telah selesai pada tahun 2020.

 Hızır 4x4 direka bentuk dan dioptimumkan untuk prestasi tinggi di bawah keadaan operasi yang melampau di kawasan luar bandar dan bandar untuk sembilan kakitangan.  Kenderaan itu mempunyai tahap perlindungan balistik dan lombong yang tinggi.

 Syarikat itu juga membuat bidaan untuk tender untuk keperluan pengangkut kakitangan berperisai Kenya tahun ini.

Lihat lagi gambar kenderaan berperisai keluaran Turki

Tiada ulasan:

Haji : Perpaduan Umat Ke Arah Satu Kiblat

Para jemaah haji yang datang dari seluruh penjuru dunia berhimpun di Tanah Suci Makkah bagi menyahut seruan Nabi Ibrahim AS. Baginda AS dahu...