25 Disember 2010

Kerajaan Negeri Terengganu Bankrap??

http://buletinonline.net/images/stories/berita37/DSC_0146.JPGKUALA TERENGGANU – Banyak penyelewengan yang telah di lakukan oleh Umno dalam pelbagai bidang termasuk bidang ekonomi, politik, dan undang-undang.

Ahli-ahli dan penyokong PAS digesa menggunakan isu penyelewengan tersebut bagi membuktikan kepada rakyat bahawa, sudah tiba masanya PAS menggantikan Umno sebagai pemerintah.

”Penyelewengan-penyelewengan Umno dalam banyak bidang. Bidang ekonomi, bidang politik, bidang undang-undang dan sebagainya,

Himpunan Kebangkitan Rakyat ‘PAS Ganti Umno’ Pada 15 Januari depan

http://buletinonline.net/images/stories/berita37/DSC_0186.JPGKUALA TERENGGANU ; PAS Negeri Terengganu akan menganjurkan siri Himpunan Kebangkitan Rakyat ‘PAS Ganti Umno’ (PGU) ke seluruh negeri Terengganu, bermula pada 15 Januari depan di Chukai, Kemaman.

Setiausaha Badan Perhubungan Negeri Terengganu, Haji Yahaya Ali berkata Jawatankuasa Bertindak Penggerak Masyarakat ‘PAS Ganti Umno’ telah digerakkan bagi menyebarkan maklumat dan penerangan mengapa perlu PAS menggantikan Umno menjelang pilihanraya akan datang.

23 Disember 2010

Rumah Siap Pahat Berbunyi

http://buletinonline.net/images/stories/berita36/genderis.gif- Geng 10 Budak Hitam Jadi Geng 4 Budak Hitam Bisu?
KUALA TERENGGANU
; Rumah sudah siap, pahat masih berbunyi, begitulah perumpamaan yang paling sesuai, buat Umno Terengganu, seusai Mesyuarat ke 3 Penggal ke 3 Dewan Undangan Negeri ke 12 (Sidang DUN Terengganu)  yang akan diadakan pada 13 hingga16 Disember baru-baru ini.

Beberapa blog pro-Umno mengungkit cerita tentang '10 budak hitam' apabila dilaporkan terdapat empat Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Umno Terengganu yang enggan bersuara.

21 Disember 2010

Dilema Penghuni Flat Ladang Gemilang

Rakyat ‘merayu’, MB ‘berkeras’


Gambar - Wakil penduduk, Ibrahim Awang menyerahkan memorandum Penghuni Flat Ladang Gemilang (II) kepada Menteri Besar Terengganu, Dato’ Seri Ahmad Said di lobi Dewan Undangan Negeri (Dun) Terengganu sambil disaksikan oleh Adun Batu Buruk, Dr Syed Azman Syed Ahmad Nawawi dan Adun Ladang, Dato’ Tengku Hassan Tengku Omar di Wisma Darul Iman, Kuala Terengganu, baru-baru ini.
KUALA TERENGGANU: Pada sesi waktu rehat Persidangan Dewan Undangan Negeri (Dun) Terengganu, Menteri Besar Terengganu, Dato' Seri Ahmad Said menerima Memorandum yang diserahkan oleh wakil penghuni Flat Ladang Gemilang, Ibrahim Awang di lobi U2, Wisma Darul Iman, pada 14 Disember lalu.

20 Disember 2010

Tanpa Peruntukan Kerajaan Negeri

- ADUN Sura Teruskan Khidmat Bakti
 
http://www.buletinonline.net/images/stories/berita36/adunsurasumbang.JPG- 215 Pelajar Miskin Dan Yatim DUN Sura Terima Sumbangan Pakaian Sekolah
DUNGUN
: Dengan sokongan padu seluruh warga Sura, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) kawasan tersebut dapat meneruskan khidmat bakti sekaligus berjaya mengurangkan beban keluarga yang kurang berkemampuan menghadapi musim baru persekolahan.

Bertunjangkan gerakkerja Lajnah Kebajikan dan Kemasyarakatan DUN Sura, Yang Berhormat Ustaz Haji Wan Hassan Mohd Ramli pada 18 Disember lalu telah menyampaikan sumbangan pakaian sekolahk kepada 215 pelajar miskin dan anak-anak yatim.

Guru PASTI As-Salam Dinobatkan Dua Anugerah

MARANG- Guru PASTI As-Salam, Padang Midin, Cikgu Nora Abdul Jalil, 55 telah berjaya mengharumkan PASTI Terengganu apabila dinobatkan sebagai...