26 Disember 2020

Muslimat Ambil Berat Golongan Mualaf


Oleh : Nooreni Abu Bakar

KUALA TERENGGANU - Muslimat Parti Islam Se-Malaysia(PAS) Terengganu amat mengambil berat dan sentiasa menghulur tangan untuk membantu golongan  mualaf atau saudara baharu. 

Pengorbanan 42 Guru PASTI Dihargai

 


DUNGUN - Pengorbanan 42 orang guru dan pembantu di 11 buah Pusat Asuhan Tunas Islam(PASTI) di Dewan Undangan Negeri(DUN) Rantau Abang diberi penghargaan. 

22 Disember 2020

Geram Pada PAS? Marilah Mengaji Dengan PAS


Alhamdulillah masih hangat perdebatan berkenaan isu perkahwinan Illi Najwa Saddique, membuktikan bahawa semangat mempertahankan Islam dalam rakyat Malaysia masih tebal dan utuh. Kebencian umat kepada isu keluar agama ini sememangnya menjadi satu hal yang amat membanggakan Islam sekarang ini. Masing-masing takut ia terjadi kepada keluarga masing-masing. Ia satu perkembangan yang bagus.

21 Disember 2020

Pemuda Beri Bantuan Berdepan Pandemik Covid-19

 


Oleh: Aslam Wira

MARANG - Dalam usaha membantu masyarakat kurang berkemampuan pada tempoh sukar pandemik Covid-19 dan musim tengkujuh, Pemuda PAS Dewan Undangan Negeri Rhu Rendang telah turut serta memberi sumbangan kebajikan kepada mereka.

Penubuhan Majlis Presiden Kukuhkan Perikatan Nasional


 Oleh : Aziz Hambali

MARANG - Tanggal 17 Disember 2020, semua parti dalam kerajaan Perikatan Nasional (PN) bersetuju sebulat suara untuk menubuhkan Majlis Presiden yang dianggotai oleh para ketua parti masing-masing.

Qabil, "kecik-kecik cili padi"


Qabil Irfan Azlan, membuktikan dirinya berada pada kelas tersendiri apabila berjaya menjuarai Kejohanan SIC MiniGP 110cc di litar Kart Antarabangsa Sepang pada Ahad.

20 Disember 2020

Murtad: Beberapa Kebodohan Musuh Terhadap PAS


PAS tidak pernah memandang ringan berkenaan murtad. Semenjak dahulu sehingga kini, PAS tidak pernah mahu umat Islam murtad. Dan PAS konsisten menentangnya. Tidak pernah direkodkan bahawa PAS bersetuju dengan keluarnya seorang muslim daripada agama Islam ini. Setelah gagal dalam perjuangan membuktikan nombor sokongan dalam Parlimen, kecewa kerana PAS masih mendapat jawatan Exco di Perak, bertahan kukuh di Kelantan, bergerak maju di Terengganu, menampan serangan musuh di Kedah, hati musuh mana yang tidak sakit?

Wanita Berjiwa Kental Sentiasa Mendepani Cabaran

  Oleh : Aqilah Mohd Jafri / Gambar : Hajar Kamarudin  MARANG - Wanita berjiwa kental dengan semangat perjuangan dalam mendepani cabaran sej...