25 September 2012

PAS Kecam Penganjuran Tarian Gelek Dangdut Di Kejohanan Bola Tampar Terbuka Terengganu 2012

  http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita4/tarian%20gelek.jpgDUNGUN - Tarian gelek dengan alunan muzik dangdut yang amat 'menjelekkan' telah dihidangkan kepada khalayak pada malam kemuncak Kejohanan Bola Tampar Terbuka Terengganu 2012 di Teluk Mak Nik (Monica Bay) Chukai, Kemaman, pada Ahad 23 September.

  Betapa 'retorik dan munafiknya' pemimpin Umno seolah-olah mempermain-mainkan ajaran Islam kerana hiburan 'haram' itu diadakan dalam tempoh tidak sampai seminggu, kononnya Umno bersikap 'luhur dan bersih'.

  24 September 2012

  Pemuda Siap Siaga Pertahan Rhu Rendang

  http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita4/pemuda%20Rhu%20Rendang.jpgMARANG -  Para pemuda PAS Dewan Undangan Negeri (DUN) Rhu Rendang sudah bersiap siaga sepenuhnya bagi mempertahankan kemenangan dan sekaligus mengekalkan kemenangan PAS pada DUN tersebut dalam pilihanraya ke-13  akan datang.

  Operasi Al-Falah (Ops Al-Falah) Peringkat DUN yang diadakan pada Jumaat 21 September baru-baru telah menjulang semangat juang para pemuda dengan pelbagai tindak kerja dan latihan.

  23 September 2012

  Jangan Telan Maklumat Radio dan TV 'Bulat-bulat'

  http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita4/IMG_1338.jpgMARANG - Dalam suasana menghampiri pilihanraya, rakyat mempunyai pilihan samada membiarkan segala macam bentuk kerosakkan, jenayah, peyalahgunaan kuasa dan penyelewengan atau mengambil satu sikap berani untuk membuat perubahan.

  Setiausaha Badan Perhubungan PAS Terengganu Haji Yahaya Ali bekata, orang-orang Melayu Islam tidak boleh membiarkan diri mereka dipatuk dua kali oleh ular dari lubang yang sama.

  Penduduk Kampung Butut Baru Kesal Kesucian Masjid Dicemari

  http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita4/IMG-20120923-WA000.jpgHULU TERENGGANU - Pertubuhan penduduk prihatin Kampung Butut Baru Kuala Berang dekat sini, menginsafi, masjid adalah satu institusi yang mulia, tempat semua umat Islam berinteraksi satu sama lain. 

  Menhurut Pengerusinya, Ghazali Hasbullah, budaya masjid yang paling utama di dalam masyarakat Melayu adalah wadah untuk ibadah khusus seperti solat dan tadarus al Quran.

  Inspirasi Dua Suri Hati Mantan MB Terengganu

    Oleh : Azizah Mahmood  KUALA TERENGGANU - Menelusuri   pengalaman kehidupan  dua suri hati mantan Menteri Besar Terengganu cukup menginspi...