31 Mac 2012

Setelah Tidak Dapat menjawab Isu YB Umno 'Baham Tanah'


KUALA TERENGGANU - Menteri Besar yang juga Pengerusi Perhubungan Umno Terengganu  Dato’ Seri Ahmad Said yang tertekan dengan isu pemberian tanah anugerah kepada Ahli Parlimen dan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Barisan Nasional (BN) kini mula memutar belitkan isu tanah.

Beliau mendakwa kerajaan PAS Terengganu juga mengagihkan kawasan tanah yang luas kepada wakil rakyat PAS sehingga 50 hektar pada tahun 1999 hingga 2004.

Menjelang PRU-13; Lebih Ramai Pemimpin dan Ahli Umno Akan Meninggalkan Parti


BESUT – Menjelang pilihanraya umum kali ke-13 (PRU-13) yang akan diadakan pada bila-bila masa sahaja, lebih ramai ahli dan pemimpin parti Umno akan meninggalkan parti itu kerana hilang keyakinan terhadap perjuanngan yang telah dilihat tersasar jauh dari matlamat asalnya.

Timbalan Yang DiPertua PAS Besut, Shalahuddin Jaafar meramalkan demikian berdasarkan perkembangan politik semasa yang semakin ‘menarik’ kini.

29 Mac 2012

Masyarakat Tionghua Kemasik Bersama PAS Hadapi PRU-13


KEMAMAN - Kebangkitan rakyat untuk membuat perubahan politik telah melangkaui batas perkauman dan fahaman agama berikutan kegagalan UMNO/BN mengurus tadbir kerajaan yang diamanahkan menyebabkan masyarakat mulai bangkit menunjukkan ketidakpuasan hati naluri mereka.

Bagi sebahagian masyarakat kaum Tionghua di Pekan Air Jernih, Kemasik menaikkan bendera PAS di premis mereka telah menceritakan kemahuan mereka dalam PRU Ke-13 nanti.

28 Mac 2012

Tangan-tangan ‘Ghaib’ Disebalik ‘Penerokaan Haram’ Tanah Gong Dohud


SETIU – Pengerusi Majlis Tindakan DUN Jabi Dr Azman Ibrahim kesal kerana pihak Pejabat Daerah dan Tanah Besut gagal mengambil tindakan sewajarnya, menghukum mereka yang mengetuai tindakan menerokai tanah secara haram di kampung Gong Dohud dekat sini (Gambar kanan).

Beliau berkata seolah-olah ada tangan-tangan ghaib’ di pejabat tersebut yang menggagalkan tindakan yang diambil oleh Pejabat Tanah dan Galian (PTG) negeri baru-baru ini.

27 Mac 2012

WARIS Akan Serah Memorandum 12 Perkara Kepada KETENGAH


DUNGUN - Badan Bertindak Pewaris Bumi Malaysia atau dikenali dengan WARIS akan menyerahkan satu Memorandum Rakyat kepada pihak pentadbiran  Lembaga Kemajuan Terengganu Tengah (Ketengah ) di pusat pentadbiran Lembaga itu, bandar Al-Muktafi BiLlah Shah.

Menurut Pengerusinya Ustaz Roslan Ismail, pihak Ketengah sudah menyatakan persetujuan menerima Memerandum tersebut pada jam 10 pagi.

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...