20 Jun 2020

Siasatan Terhadap Siti; Laksanakan Seadilnya


Parti Islam Se-Malaysia (PAS) merakamkan ucapan terima kasih kepada Polis Diraja Malaysia (PDRM) kerana membuka kertas siasatan terhadap peguam kontroversi, Siti Kasim berhubung gesaan beliau mengharamkan sekolah tahfiz di negara ini.

Segera Siapkan Hospital DungunOleh: Mohd Asraf

DUNGUN - Hospital Dungun perlu disiapkan dengan kadar segera kerana ia sudah lama dalam pembinaan.

19 Jun 2020

Jabatan Amal Sumbang Bakti Pindah Rumah Penduduk OKU


Oleh: Aslam Wira

MARANG - Jabatan Amal Malaysia Rhu Rendang telah bersama-sama menyumbang tenaga bagi membantu beberapa orang penduduk Taman Rahmat yang berpindah ke rumah baharu.

18 Jun 2020

Beradab yang kurang akhlak


Almarhum Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat seorang tokoh yang dikenali dan dihormati, ketika hayatnya, sentiasa apabila bertemu, akan dikucup dahinya oleh Presiden PAS. Sehingga meninggal beliau tetap bersama dibawah kepimpinan Presiden PAS.

Dr Morsi Dan Arca Tugu Kezaliman


Oleh:Dr Riduan Mohamad Nor.

Jeriji penjara Mesir juga memenjarakan Nabi YusufS Sepanjangz jeriji Mesir menagih korban Kamal Saniri, Sayyid Qutb, Fattah Ismail, Yusuf Talaat. Tembok batu menjadi saksi bisuPahlawan agama ini disakiti dan diaibkan semahunya.

15 Jun 2020

PAS Terengganu Sentiasa Sedia Hadapi PRU


Oleh : RR

KUALA TERENGGANU – PAS Terengganu sentiasa berada dalam keadaan bersedia dalam menghadapi sebarang pilihan raya termasuk Pilihanraya Umum (PRU) ke 15 yang akan datang.

14 Jun 2020

Desak SPRM, Polis Siasat LGE


Oleh : Adli Mohamad

DUNGUN - Dewan Pemuda PAS Kawasan Dungun (DPPKD) mendesak Suruhanjaya Pencegah Rasuah (SPRM) dan Polis DiRaja Malaysia (PDRM) melakukan siasatan yang telus beserta tindakan sewajarnya ke atas Lim Guang Eng (LGE).

Guru PASTI As-Salam Dinobatkan Dua Anugerah

MARANG- Guru PASTI As-Salam, Padang Midin, Cikgu Nora Abdul Jalil, 55 telah berjaya mengharumkan PASTI Terengganu apabila dinobatkan sebagai...