11 September 2021

Terima Kasih Semua!
Pertamanya terima kasih kepada YB Haji Hanafiah bin Mat, Pengerusi Khidmat Malaysia Terengganu dan kepimpinan Badan Perhubungan PAS Negeri Terengganu (BPPNT) kerana memberi kepercayaan kepada saya dan pasukan Dewan Pemuda PAS Negeri Terengganu untuk membantu rakyat yang terjejas dengan Insiden Air Berangan 2.0.

Bendera Rasmi Taliban Di Hadapan Kedutaan AS


Taliban telah melukis bendera putih rasminya di bangunan Kedutaan AS yang ditinggalkan, di ibu negara Afghanistan, Kabul.

10 September 2021

ARC Turut Serta Misi Bantu Penduduk Terjejas Bekalan Air


Oleh : Afiq Fahmi

DUNGUN - Anak-anak muda PAS Dungun dari pasukan Kelab Permotoran Alternatif (ARC) turut menjalankan misi membantu penduduk terjejas bekalan air di Dewan Undangan Negeri (DUN) Batu Rakit, baru-baru ini.

DUN Tepoh Bekal Sejuta Liter Air Bersih Sehari


Oleh : Husnina Lutfi

KUALA NERUS - Sejumlah satu juta Liter air bersih disalurkan setiap hari, daripada tangki utama Dewan Serbaguna Tepoh pada untuk penduduk di Dewan Undangan Negeri (DUN) tersebut sepanjang berlakunya gangguan bekalan. 

Ustaz ABA Dalam KenanganOleh: Dr Riduan Mohamad Nor

Musim pandemik ini, sebahagian besar jadual perancanganku terbantut. Antaranya untuk menziarahi Ustaz  Dr Abu Bakar Abdullah (ABA) dikediamannya yang terletak di kampong Gemuruh Kuala Nerus.

Moga Allah Merahmati Sahabatku Dan Guru Perjuanganku


Mendapat perkhabaran duka pemergian sahabat baik dan guru dalam perjuangan, Al-Fadhil al-Ustaz Dr Abu Bakar Abdullah ke rahmatullah baru sebentar tadi. Moga Allah merahmati dan memberikan keampunan dosa kepada Allahyarham.

Ustaz Dr Abu Bakar Abdullah Meninggal Dunia


KUALA TERENGGANU - Mantan Ketua Pemuda PAS Terengganu, Ustaz Dr Haji Abu Bakar Bin Abdullah telah kembali ke rahmatullah pada jam 11.28 malam Jumaat, sebentar tadi. 

08 September 2021

Penghargaan Kepada Petugas Dan Sukarelawan Membantu Rakyat Terjejas Bekalan Air


Pertamanya terima kasih kepada kepimpinan Badan Perhubungan PAS Negeri Terengganu (BPPNT) kerana memberi kepercayaan kepada saya dan pasukan Khidmat Malaysia Terengganu untuk membantu rakyat yang terjejas dengan Insiden Air Berangan 2.0.

Baik Pulih Kompleks Kastam, Naik Taraf KQT Ganti KUSZA


KUALA TERENGGANU - Kerajaan PAS Terengganu sedang menaik taraf Kolej al-Quran Terengganu (KQT) menjadi kolej universiti, bagi merealisasi manifesto plilihan raya umum lalu. 

Berdakwah Adalah Keadilan Islam


Oleh : Nooreni Abu Bakar 

KUALA TERENGGANU - Berdakwah kepada golongan 'non-muslim' adalah antara tanda-tanda keadilan dalam Islam dan menyembunyikan kebenarannya, bermakna menzalimi mereka.

07 September 2021

Kerajaan Baharu Afghanistan Akan Diumumkan Dalam Beberapa Hari

Zabihullah Mujahid

Jurucakap Taliban Zabihullah Mujahid berkata, pada hari Isnin, kerajaan Afghanistan yang baharu akan diumumkan dalam beberapa hari lagi, setelah mengesahkan bahawa kumpulan itu telah mengambil alih Panjshir, satu-satunya wilayah yang masih berada di luar kawalan Taliban sebelumnya.

06 September 2021

11 Undang-undang Syariah Akan Dipinda


Saya yakin ramai yang mahu bersama memartabatkan undang-undang Syariah di Malaysia.

Muslimat, Ameerah Sumbang Tenaga, Beri Motivasi


Oleh : MSS

KUALA NERUS -  Muslimat dan Ameerah DUN Bukit Tunggal menyumbang tenaga dan memberikan motivasi agar penduduk yang terjejas akibat terputus bekalan air terus bersemangat mengharungi dugaan. 

Khidmat Malaysia Akan Terus Kekal Di Lapangan Sehingga Bekalan Air Pulih


KUALA TERENGGANU - Sukarelawan Khidmat Malaysia Terengganu akan terus berada di lapangan untuk mengagihkan air minuman dan air bersih kepada penduduk Kuala Nerus dan sebahagian Kuala Terengganu, sehingga bekalan air pulih sepenuhnya.

Wanita Berjiwa Kental Sentiasa Mendepani Cabaran

  Oleh : Aqilah Mohd Jafri / Gambar : Hajar Kamarudin  MARANG - Wanita berjiwa kental dengan semangat perjuangan dalam mendepani cabaran sej...