21 Ogos 2021

Menjunjung Kasih Kepada Agong Dan Tahniah


KUALA TERENGGANU - Majlis Syura ‘Ulamak PAS menjunjung kasih di atas perkenan KDYMM Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah Ibni Almarhum Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta’in Billah yang telah melantik YAB Dato’ Sri Ismail Sabri Yaakob sebagai Perdana Menteri Malaysia kesembilan.

20 Ogos 2021

Jom Pakat Bantu!Badan Perhubungan PAS negeri Terengganu amat-amat bersimpati dengan mangsa tragedi kepala air di Gunung Jerai, Yan, Kedah yang berlaku pada Rabu 18 Ogos 2021 lalu.

Jangan Bimbang, Pasar Telah Disanitasi


DUNGUN - Penduduk sekitar bandar ini tidak perlu bimbang untuk membeli belah di Pasar Besar kerana premis itu telah di sanitasi oleh Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) . 

19 Ogos 2021

Ustaz Hadi Awang Lelaki Yang Paling Digeruni DAP


Selepas bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir kembali melutut kepada Lim Kit Siang, kini satu-satunya lelaki yang paling digeruni DAP adalah Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

Perisikan Jerman Gagal Ramalkan Kejatuhan Kabul


Perkhidmatan perisikan asing Jerman BND, gagal meramalkan pengambilalihan Kabul oleh Taliban yang berlaku dengan cepat, menyebabkan salah pengurusan evakuasi negara itu. 

Kerajaan PN Model Terbaik Pemerintahan


KUALA TERENGGANU - Kerajaan Perikatan Nasional (PN) diiktiraf terbaik sepanjang pemerintahannya dan menjadi model, menterjemahkan erti prihatin kepada seluruh rakyat. 

18 Ogos 2021

Tindakan Segera Selesai Masalah Sampah


KUALA TERENGGANU - PAS DUN Kijal mengambil tindakan segera menyelesaikan masalah dengan membina sebuah rumah sampah bernilai RM 20.000.00 di kawasan tersebut.

17 Ogos 2021

Syabas! Kerana Mempertahankan Kebenaran


Dewan Ulamak PAS Pusat (DUPP) merakamkam ucapan penghargaan dan terima kasih kepada Tan Sri Muhyiddin Yassin atas sumbangan dan keringat yang telah dicurahkan sepanjang memimpin 

Khalifah Mentadbir Urusan Dunia Dengan Baik


KUALA TERENGGANU - Ahli Jawatankuasa Badan Perhubungan PAS Terengganu, Dato Haji Ahmad Amzad Hashim berkata, manusia diperintahkan menjadi khalifah mentadbir urusan dunia dengan baik untuk alam dan insan.

16 Ogos 2021

Kekal Tenang Hadapi Kemelut Politik

 


KUALA TERENGGANU- Rakyat Malaysia khususnya ahli Parti Islam Se-Malaysia (PAS) diminta agar kekal Tenang menghadapi Kemelut Politik yang sedang berlaku pada ketika ini.

15 Ogos 2021

Taliban Tidak Pernah Kalah?


Pegawai pemerintah Taliban dan Afghanistan sedang berunding untuk peralihan kuasa secara aman setelah pejuang mengepung ibu kota Kabul.

Meneruskam Acuan Perpaduan


Setelah mengkaji Sirah Nabawiyyah yang wajib dijadikan teladan, kita menyaksikan bagaimana pendekatan secara berhikmah oleh Rasulullah SAW apabila menyatukan umat Islam dan bukan Islam yang tidak ekstrem yang berada dalam kalangan masyarakat Madinah.

Inspirasi Dua Suri Hati Mantan MB Terengganu

  Oleh : Azizah Mahmood  KUALA TERENGGANU - Menelusuri   pengalaman kehidupan  dua suri hati mantan Menteri Besar Terengganu cukup menginspi...