26 Februari 2022

PAS Tidak Pernah Salah Guna Kuasa


HULU TERENGGANU - Tidak pernah berlaku salah guna kuasa oleh mana-mana pemimpin, sepanjang tempoh PAS mentadbir kerajaan  negeri Terengganu.

Anak Bukan Liabiliti


DUNGUN - Ibubapa sepatutnya menjadikan anak-anak mereka  aset yang amat bernilai bukannya sebagai liabiliti yang menyusahkan.

25 Februari 2022

Tentera Rusia Menghampiri Ibu Kota Ukraine


Di laporkan ketumbukan kereta perisai Rusia menuju ke ibu kota Ukraine, selepas pencerobohan masuk hari kedua. 

PAS Lupakan 'Penindasan', Bersama Umno Demi Perpaduan


HULU TERENGGANU - PAS melupakan segala sengketa lama termasuk 'penindasan' kerajaan Persekutuan kepada Terengganu pada tahun 1999,p demi melihat umat Islam dan kaum Melayu bersatu.

Kreatif Susun Aktiviti


Oleh : Azizah Mahmood 

KUALA NERUS - Jentera  Muslimat di semua peringkat mestilah kreatif menyusun setiap aktiviti gerakerja dalam menghadapi Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15).

PN Berjaya Tambat Hati Anak Muda Johor


KUALA TERENGGANU - Sambutan mengalakkan Majlis Pelancaran Perikatan Nasional (PN) di negeri Johor baru-baru ini menunjukkan bahawa gabungan diantara PAS, BERSATU dan GERAKAN itu berjaya menambat hati golongan terbabit.

24 Februari 2022

PAS Terengganu Teguh Pertahan Kemenangan


KUALA TERENGGANU - Melalui strategi ‘Teguh Pertahan’ PAS negeri yakin akan mempertahankan dan meningkatkan kemenangan pada Pilihan Raya Umum (PRU) akan datang. 

23 Februari 2022

Negara Haram Israel Serang Rejim Syria Kali Ketiga


Negara haram Israel telah menembak beberapa peluru berpandu kali ketiga ke wilayah sempadan rejim Syria, menyebabkan beberapa kerosakan. 

Muslimat Marang Anjur Kem Teknik Menjawab SPM


 Oleh : Fatimah Din

MARANG - Dewan Muslimat PAS Marang (DMPKM) membantu calon persendirian peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) di kawasan ini dengan menganjurkan Kem Teknik Menjawab Soalan.

Selamatkan Aqidah Ummah; Negara Perlu Bergerak Ke Arah Pindaan Perlembagaan

 

Sejak ribuan tahun dahulu, Negara ini dibina di atas kerangka Hukum yang berteraskan Konsep Keadilan Islam, yang bersumberkan al-Quran, al-Sunnah, Ijma’ dan Qiyas. Ia menjadi latar pembentukan negara, dalam semua cabang Hukum kenegaraan, lantas berjaya membina satu tamadun Melayu-Islam dan memacukan kemakmuran masyarakat.

Belum Tentu Orang Muda Undi MUDA


KUALA TERENGGANU - Belum tentu parti MUDA akan dapat memikat hati anak muda Johor, walau pun Pilihan Raya Negeri (PRN) Johor, akan ditentukan oleh pengundi 18 tahun (U18).

22 Februari 2022

17 Pasukan Rebut Piala Haji Fadhil


 Oleh : Arifuddin Alias

KUALA NERUS - Sejumlah 17 pasukan sedang bertarung merebut Piala Pengarah Majlis Tindakan DUN (MTD) Sebetang Takir dalam Kejohanan Bola Sepak 11 Sebelah Tertutup.

PAS Dan PN Mahu Menang Di Johor


KUALA TERENGGANU - Penyertaan PAS bersama  Parti Komponen dalam Perikatan Nasional (PN), BERSATU dan Gerakan telah bersetuju menggunakan satu lambang sebagai strategi untuk menang  Pilihan Raya Negeri (PRN) Johor pada kali ini.

21 Februari 2022

Hentikan Segera Provokasi Isu Agama

 

Parti Islam Se-Malaysia (PAS) mengecam sekeras-kerasnya tindakan pemimpin DAP P. Ramasamy yang cuba mempertikaikan status agama tiga anak ibu tunggal, Loh Siew Hong yang berlaku di negeri Perlis. 

UNHCR Gesa Sokongan Berterusan Kepada Rohingya

 

Agensi Pelarian PBB (UNHCR) menggesa agar masyarakat antarabangsa memberi sokongan berterusan kepada pelarian Rohingya dan negara tuan rumah mereka Bangladesh.

Masyarakat Perlu Bersama PAS

 

Oleh : Pyang Mamat

KEMAMAN - Masyarakat memerlukan Parti Islam Se-Malaysia(PAS) kerana penglibatan gerakan Islam itu  bukan sekadar berpolitik tetapi  aktiviti PAS meliputi semua keperluan manusia.

20 Februari 2022

E- Sukan Tiada Masalah, Cuma Perlu Pengawasan

 


Oleh : Mohd Faris Ameir b Ibrahim

SETIU – Fenomena sukan elektronik , E-sukan yang menjadi kegilaan ramai khususnya anak-anak muda di negara ini, tidak salah tetapi perlu kepada kepada pemantauan agar tidak menimbulkan sebarang masalah.

Penganjuran Minggu Al-Quds Sedunia


 MINGGU AL-QUDS SEDUNIA: AID4PALESTINE DENGAN KERJASAMA PEJABAT UTUSAN KHAS PERDANA MENTERI KE TIMUR TENGAH KOMITED GERAKKAN USAHA PEMBEBASAN AL-QUDS DAN SOLIDARITI BUAT RAKYAT PALESTIN YANG DIJAJAH

Inspirasi Dua Suri Hati Mantan MB Terengganu

  Oleh : Azizah Mahmood  KUALA TERENGGANU - Menelusuri   pengalaman kehidupan  dua suri hati mantan Menteri Besar Terengganu cukup menginspi...