23 April 2022

Tak Perlu Layan ' Surat Layang'


MARANG - PAS tidak perlu layan dan membuat penafian berhubung dokumen kononnya pendedahan 'PASleak' yang disifatkan hanya sekadar satu 'surat layang'.

25 Tahun Menanti Janji Kosong Pemimpin Umno


DUNGUN - Lebih 25 tahun menanti janji kosong pemimpin Umno setiap kali pilihan raya, akhirnya menjadi kenyataan apabila PAS memerintah. 

22 April 2022

300 Pek Makanan Buah Tangan Untuk Bersahur


DUNGUN - Sebanyak 300 pek makanan sebagai buah tangan untuk bersahur diedarkan kepada petugas - petugas keselamatan, kesihatan dan orang ramai yang ditemui sepanjang dua malam Program Singgah Sahur. 

Ameerah Agih 300 Bekas Butir Nangka


KUALA TERENGGANU - Ameerah DUN Langkap mengagihkan 300 bekas butir nangka kepada penduduk kampung yang lalu di hadapan Surau Gong Terap, Setiu.

21 April 2022

Jadualkan Diri Untuk Menjadi Orang Bertakwa

 


Oleh : Sofeah Ali

KUALA NERUS - Untuk menjadi orang yang bertakwa, seseorang itu mestilah menyediakan jadual diri yang sentiasa memperuntukkan masa untuk Al-Quran dan amalan-amalan baik yang lain. 

20 April 2022

'Strategi PAS' Tidak Benar, Palsu


 KUALA TERENGGANU - Naib Presiden PAS Dato’ Seri Dr Ahmad Samsuri Mokhtar mengesahkan dokumen tersebar yang didakwa sebagai ‘strategi PAS’ adalah tidak benar dan palsu.

Pergerakan Neo-Nazi Membawa Kepada Peningkatan Islamofobia


 Turki pada hari Selasa mengkritik ahli politik sayap kanan Sweden kerana membakar kitab suci umat Islam Al-Quran, dengan mengatakan bahawa "pergerakan neo-Nazi itu telah membawa kepada peningkatan Islamofobia ."

130 Guru PASTI Dirai

 


KUALA TERENGGANU - Seramai 130 orang guru PASTI kawasan Besut  diraikan  dalam majlis iftar dengan memberi sedikit sumbangan berbentuk duit dan biskut raya.

19 April 2022

500 Meriahkan Majlis Iftar PN Hulu Terengganu

 


Oleh : Azhar Yusof

HULU TERENGGANU - Lebih 500 tetamu dari seluruh Hulu Terengganu hadir memeriahkan Majlis Berbuka Puasa Perikatan Nasional (PN) Hulu Terengganu semalam.

18 April 2022

An Extreme Act!


The burning of the Quran by a political party leader in Sweden is an extreme act that should not be done by a person of influence, said PAS vice-president Senator Datuk Idris Ahmad

PAS Hargai Peranan Pondok Dan Madrasah


KUALA TERENGGANU - PAS sentiasa mengambil berat dan menghargai peranan warga pondok dan madrasah dalam usaha memastikan pendidikan Islam tradisi itu terus berkembang subur.

Lima Cedera Dalam Tembakan Masjid Di Kanada


 Lima orang cedera dalam kejadian tembakan di masjid pada Sabtu di kawasan Toronto di Kanada , menurut sumber polis.

17 April 2022

Tanpa Mereka, Mana Mungkin Kita Berdiri Teguh

 


Oleh : Pyang Mamat

KEMAMAN - PAS Kawasan ini tidak mungkin dapat berdiri seteguh adanya sekarang tanpa perjuangan dan  pengorbanan As-Sabiqun. 

Krisis Palestin; Masa Bercakap Sudah Berlalu


KUALA TERENGGANU - 'Masa bercakap' sudah berlalu dan sudah sampai waktunya Dunia Islam  bertindak dengan lebih tegas dan berani bagi menyekat kezaliman zionis Israel.

Inspirasi Dua Suri Hati Mantan MB Terengganu

  Oleh : Azizah Mahmood  KUALA TERENGGANU - Menelusuri   pengalaman kehidupan  dua suri hati mantan Menteri Besar Terengganu cukup menginspi...