07 Mei 2022

PAS Sudah Bersedia, Tunggu PRU15 Sehingga Habis Penggal Keempat Belas


MARANG - PAS sudah menggerakkan jentera di seluruh negara dan bersedia hadapi PRU15 pada bila-bila masa, namun memberi ruang sehingga habis penggal ke-14.

06 Mei 2022

Umat ​​Islam di Ukraine Sambut Aidilfitri Dalam Peperangan


Umat ​​Islam di Ukraine pada Isnin menyambut Aidilfitri dalam 'bayangan peperangan' , menandakan berakhirnya bulan suci Ramadan.

Majlis Hari Raya Kuala Besut Meriah


BESUT - Majlis Jamuan sempena Hari Raya Aidilfitri Peringkat Dewan Undangan Negeri (DUN) Kuala Besut disambut meriah selepas dua tahun tidak diadakan berikutan pandemik Covid-19. 

Jangan Jadi 'Hamba Ramadan'

 


KUALA NERUS - Umat Islam dinasihatkan agar meneruskan amalan mulia di bulan puasa pada bulan yang lain bagi mengelakkan mereka menjadi 'hamba Ramadan. 

Kebenaran Itu Daripada Allah


 Kebenaran ialah suatu perkara yang dicari oleh setiap orang yang berakal dan ia diperjuangkan oleh semua kumpulan.

04 Mei 2022

Tugas Kita Sehingga Mati


KUALA TERENGGANU - Tugas manusia diatas muka bumi ini adalah untuk mengabdikan dan menyembah Allah sehingga nyawa berpisah dari tubuh.

01 Mei 2022

Sambut Raya Dengan Penuh Kesyukuran Dan Kegembiraan


KUALA TERENGGANU - orang ramai disaran mengambil peluang menyambut lebaran tahun ini dengan penuh kesyukuran dan kegembiraan setelah berjaya menempuhi pelbagai ujian Allah.

Inspirasi Dua Suri Hati Mantan MB Terengganu

  Oleh : Azizah Mahmood  KUALA TERENGGANU - Menelusuri   pengalaman kehidupan  dua suri hati mantan Menteri Besar Terengganu cukup menginspi...