28 Julai 2022

Pemimpin Tiada Integriti Menyebabkan Rakyat Sengara


KUALA TERENGGANU - Pemimpin yang tidak amanah dan tidak berintegriti, akan mengakibatkan rakyat berada dalam kesengsaraan dan menjejaskan pembangunan ekonomi negara. 

27 Julai 2022

Beramai-ramai Hadir Ke Majlis Pelancaran PN

 


KUALA TERENGGANU - Seluruh rakyat di negeri ini diseru beramai-ramai menghadiri Majlis Pelancaran Parti Perikatan Nasional (PN) Peringkat Negeri Terengganu.

26 Julai 2022

PBB Kecam Hukuman Mati Di Myanmar


 Ketua hak asasi manusia PBB pada hari Isnin mengutuk sekeras-kerasnya pelaksanaan hukuman mati terhadap empat aktivis demokrasi oleh tentera Myanmar walaupun berulang kali digesa oleh Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu dan masyarakat antarabangsa supaya berhenti daripada melaksanakan hukuman mati.

Bukti Tak Leh Pakai


Sekitar tahun 2001 dulu, ada juga wakil pembangkang buat hal yang lebih kurang gini.

Kerajaan Akan Buat Laporan Polis


Oleh : RR

KUALA TERENGGANU – Kerajaan PAS Terengganu akan  membuat laporan polis kepada pihak tidak bertanggungjawab yang membuat berita tidak benar berkenaan penjualan ladang kelapa sawit seluas 9,225 ekar di Al Muktaffi Billah Shah (AMBS), Hulu Paka, Dungun.

Ziarah Muslimat Tidak Bermusim


Oleh : Ummi Syuhada Halmi Shari

KEMAMAN - Amalan ziarah-menziarahi yang menjadi aktiviti  utama muslimat Parti Islam Se-Malaysia(PAS) tidak  bermusim tetapi menjadi budaya dalam melaksanakan tugas dakwah. 

25 Julai 2022

Dilantik Ketua Musllimat Tapi Tak Arif Politik

Ustazah Fatimah Ismail

KUALA TERENGGANU - Walaupun tidak tahu menahu tentang politik, beliau menerima pelantikan sebagai Ketua, semata-mata kerana ingin berjuang untuk Islam. 

Melayu Mudah Lupa Bersama PH

Terdedah kini bahawa Melayu yang menyertai Pakatan Harapan (PH) ialah Melayu yang mudah lupa, khususnya para pemimpinnya juga mudah lupa.