22 April 2023

Majlis Raya Bersama PM, Plilihan Raya Bersama PAS, PN

( Gambar; Dr Azman mengiringi YAB Menteri Besar menerima kunjungan hormat dari Dr Mohamad Maliki Osman, Minister Prime Minister's Office, Second Minister, Ministry of Foreign Affair, Ministry of Education Singapore serta Mr Vanu Gopala Menon, Pesuruhjaya Tinggi Republik Singapura di Kuala Lumpur bersama rombongan)

Rakyat di negeri Terengganu, Kedah dan Kelantan dialu-alukan hadir Majlis Raya bersama PM, namun waktu pilihan raya nanti, mestilah undi PAS dan PN.

21 April 2023

DAP Menyanggah Islam

 


“Kit Siang mahu Umno lebih kuat dari Bersatu, PAS.

Lim Kit Siang berkata kenyataan yang dibuatnya mengenai isu pembebasan Najib Razak bertujuan untuk melihat UMNO menjadi lebih kuat berbanding PAS dan Bersatu.

18 April 2023

Politik Cari Makan Mahukan Jawatan


Kata-kata sinis seperti politik untuk mencari makan atau mahukan jawatan sering kali diucapkan oleh masyarakat umum tanpa pengetahuan yang mendalam. Hal ini menunjukkan kejahilan mereka terhadap perkara besar dalam Islam, dan kata-kata begini sentiasa diulang dalam sejarah sejak perjuangan para Rasul AS. 

Tradisi Rai Anak Yatim, 300 Terima Duit Raya


DUNGUN- Tradisi meraikan anak-anak yatim setiap kali menjelang Hari Raya sejak 12 tahun lalu diteruskan dengan kali ini seramai 300 orang menerima duit raya.

17 April 2023

Warga Pertanian Terengganu Unik


Ahli Jawatankuasa PAS Pusat Dr Azman Ibrahim berkata, suatu yang unik di Terengganu ialah agensi Kerajaan Pusat dan Kerajaan Negeri boleh bekerja bersama-sama dengan sangat harmoni. 

16 April 2023

Nak Dengar, Alami 'Suasana Gaza' Datanglah Ke Madinah Ramadan


Bukan hanya dapat mengutip 'buah-buah ilmu dan meningkatkan ibadah, orang ramai disaran ke Madinah Madinah Ramadan, untuk menikmati suasana meriah umpama berada di Gaza.

Wanita Berjiwa Kental Sentiasa Mendepani Cabaran

  Oleh : Aqilah Mohd Jafri / Gambar : Hajar Kamarudin  MARANG - Wanita berjiwa kental dengan semangat perjuangan dalam mendepani cabaran sej...