10 Januari 2015

PAS Turut Agih Bantuan Musim Tengkujuh Kepada Nelayan dan Penoreh Getah

IMG-20150107-WA0038 (2)DUNGUN – Nasib golongan nelayan dan penoreh tidak jauh bezanya dengan mangsa banjir pada musim tengkujuh ini, bahkan mungkin lebih ‘parah’ kerana mereka tidak tidak dapat turun ke laut atau pergi ke bukit untuk mengutip getah.
Sejak hujan mula turun pada bulan Oktober lalu, kebanyakan mereka menjadi ‘penganggur’ bermusim sekurang-kurang dalam tempoh waktu tiga hingga lima bulan.

09 Januari 2015

PAS Terengganu Sumbang 70 Set Pakaian Sekolah Setiap Kawasan Parlimen


IMG-20150108-WA0077KUALA TERENGGANU – PAS Prihatin kepada nasib para pelajar yang kurang bernasib baik, apatah lagi yang berstatus anak yatim.
Oleh itu, Lajnah Kebajikan dan Kemasyarakatan (LKK) Badan Perhubungan PAS Negeri Terengganu (BPPNT) bermurah hati menghulurkan sumbangan ‘set pakaian’ sekolah kepada mereka.
Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Wakaf Mempelam, Haji Mohd Abdul Wahid Endut mengucapkan terima kasih dan mengalu-alukan sumbangan PAS Terengganu itu.

08 Januari 2015

Beberapa Kawasan Dinaiki Air Berikutan Hujan Lebat Sejak Semalam


IMG-20150108-WA0062 (2)KUALA TERENGGANU – Kawasan Air Putih di Kemaman, Kampung Pasir Raja dan Kampung Shukur di Hulu Dungun mula dinaiki air sejak jam 3.00 petang hari ini, Khamis 8 Januari, berikutan hujan lebat yang turun sejak semalam.
Jalan Air Putih – Teadas telah mula ditutup kepaa semua kenderaan kerana jambatan Teladas telah dinaiki air sedalam 0.8 meter.


07 Januari 2015

200 Penduduk Kampung Shukur Dijamu Gulai Ayam ‘Dapur Rakyat’

Sulaiman sulong kg shukor
DUNGUN – PAS Kawasan Marang yang menziarahi kawasan terhjejas banjir di kawasan ini telah mengambil tiga inisiatif, member sumbangan, membantu membersihkan rumah dan menyediakan makan tengahari dari dapur rakyat.
Naib Yang DiPertua PAS Marang, Ustaz Sulaiman Sulong berkata, dua kumpulan dari kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Rhu Rndang dan Pengkalan Berangan bersama lebih 50 orang sukarelawan memberikan khidmat kepada warga kampung Shukur yang tenggelam keseluruhannya pada banjir yang melanda baru-baru ini.

06 Januari 2015

Sayap dan Agensi PAS Terengganu Berganding Bahu Bantu Kelantan


IMG-20150104-WA0037 (2)KUALA TERENGGANU – Ketua Dewan Muslimat PAS, Siti Zailah Mohd Yusoff melahirkan rasa terharu dengan kedatangan pelbagai pihak menziarahi dan menyampaikan sumbangan kepada negeri Kelantan.
Beliau berkata, sokongan pelbagai pihak dari PAS seluruh negara, khususnya kepada Parlimen Rantau Panjang, amat besar ertinya.
“saya merasa amat terharu dengan sokongan semua pihak terhadap musibah yang menimpa negeri Kelantan,

05 Januari 2015

Nisa’ Rai Pelajar Sekolah Terjejas Banjir


IMG-20150104-WA0158KEMAMAN – Seramai 50 orang pelajar sekolah yang terjejas kerana banjir dan musibah air pasang besar serta anak-anak yatim dan kurang berkemampuan telah mendapat perhatian sebuah badan bukan kerajaan (NGO).
Nisa’ daerah Kemaman, telah meraikan mereka dalam program ‘Small Kidness – Back To School’, membeli pakaian dan peralatan sekolah yang baru.

04 Januari 2015

Warga KT Hadir Untuk Merasai Kesusahan Rakyat Kelantan


IMG-20150103-WA0025KUALA TERENGGANU – Musibah tidak pernah di minta oleh sesiapa pun tapi apabila ia datang, akan membawa kemusnahan kepada alam dan manusia.
Oleh itu, sebagai insan yang terdidik dengan tarbiyah Islamiah, ahli dan penyokong PAS, sama sekali tidak akan berdiam diri.
Bertindak daripada kesan banjir besar di negeri Kelantan, PAS Kawasan Kuala Terengganu menghantar rombongan bagi membantu mangsa banjir di negri itu.

Melayu Mudah Lupa Bersama PH

Terdedah kini bahawa Melayu yang menyertai Pakatan Harapan (PH) ialah Melayu yang mudah lupa, khususnya para pemimpinnya juga mudah lupa.