25 Jun 2022

PAS Harap Pertikaian Dalaman Umno Diselesaikan Sebaiknya


KUALA TERENGGANU - PAS berharap 'pertikaian' diantara kem Presiden Umno dan kumpulan menyokong Perdana Menteri diselesaikan dengan segera dan sebaiknya.

Jumlah Korban Gempa Bumi Afghanistan Meningkat Kepada 1,150


Jumlah kematian akibat gempa bumi di Afghanistan pada Selasa telah meningkat kepada 1,150. 

24 Jun 2022

Kerja Keras Untuk Menang PRU15

 


DUNGUN -Semua jentera PAS, pemimpin dan ahli bawahan mesti bekerja keras untuk mempertahan dan meningkatkan kemenangan pada Pilihan Raya Umum ke 15 akan datang.

23 Jun 2022

Mengenang Dua Dekad Kepulangan Almarhum Ustaz Fadzil Mohd Noor

 


Oleh: Dr Riduan Mohamad Nor.

Presiden PAS keenam ini mempunyai aura kepimpinan, kepaduan ilmu, bakat serta pakej kompetensi yang piawai sehingga kepulangannya ke negeri abadi dua dekad yang lalu tak mampu meredam namanya daripada ingatan kolektif kita semua.

22 Jun 2022

Perpaduan Umat Mendapat Hidayah, Perpecahan Menempah Laknat


Allah SWT berfirman:

﴿وَٱعۡتَصِمُواْ بِحَبۡلِ ٱللَّهِ جَمِيعٗا وَلَا تَفَرَّقُواْۚ وَٱذۡكُرُواْ نِعۡمَتَ ٱللَّهِ عَلَيۡكُمۡ إِذۡ كُنتُمۡ أَعۡدَآءٗ فَأَلَّفَ بَيۡنَ قُلُوبِكُمۡ فَأَصۡبَحۡتُم بِنِعۡمَتِهِۦٓ إِخۡوَٰنٗا وَكُنتُمۡ عَلَىٰ شَفَا حُفۡرَةٖ مِّنَ ٱلنَّارِ فَأَنقَذَكُم مِّنۡهَاۗ كَذَٰلِكَ يُبَيِّنُ ٱللَّهُ لَكُمۡ ءَايَٰتِهِۦ لَعَلَّكُمۡ تَهۡتَدُونَ١٠٣﴾i

Doakan Bob, Bila-bila Masa Sahaja....


KUALA TERENGGANU -  Semua rakan dan taulan yang mengenali 'anak seni' Bob Lokman agar berdoa kepada Allah, memohon kesihatan dan kesejahteraan bekas selebriti itu.

21 Jun 2022

Layanan Buruk Di India Memaksa Pelarian Rohingya Masuk Ke Bangladesh


 Beribu-ribu pelarian Muslim Rohingya telah memulakan perjalanan sukar  menyeberangi sempadan India-Bangladeshi untuk perlindungan selamat di pantai tenggara Cox's Bazar di Bangladesh.

19 Jun 2022

Kebocoran Paip Air Telah Menjejaskan Bekalan Air Bersih Penduduk Miri


Masalah paip bocor dan pecah yang berlaku di Miri baru-baru inimenyukarkan penduduk Miri mendapatkan bekalan air bersih, ia perlu diberi perhatian serius daripada pihak bertanggungjawab dari terus berulang. 

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...