22 Januari 2022

Pengguguran Pemimpin Perkara Biasa

 


Oleh KAM

MARANG - Pengguguran pemimpin daripada menganggotai jawatan  samada peringkat PAS pusat atau yang lebih rendah tidak menimbulkan sebarang masalah perpaduan dalam PAS.

19 Januari 2022

PASTI An-Naziha Harumkan Nama Terengganu


BESUT - Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI) An-Naziha telah berjaya mengharumkan Negeri Terengganu apabila berjaya mengondol kejuaraan dalam dua kategori dalam E-Alam Ria Pasti Malaysia 2021

Peranan Ibu Bapa Penting Didik Anak -Anak Tentang Dunia Politik


 Oleh : Rohayati Ripin

KUALA TERENGGANU-Penglibatan ibu bapa mendidik anak-anak berkaitan arena politik di usia remaja amat penting di mana penurunan had umur mengundi daripada 21 kepada 18 tahun kini berkuatkuasa.

18 Januari 2022

Pakistan Dakwa Herba Cina Boleh Rawat Covid-19


Pakistan mengumumkan telah berjaya menyelesaikan ujian klinikal ubat herba Cina untuk merawat coronavirus.

Islam Terus Diganyang, Umatnya Dihimpit


Kelahiran Rasulullah SAW sebagai penutup para anbiya’ dan menjadi Rasul akhir zaman disebutkan dalam semua kitab agama Samawi mahupun kitab bukan agama Samawi. Apabila Baginda SAW dizahirkan, tiba-tiba hanya segelintir sahaja daripada mereka yang beriman, adapun sebahagian besar yang lain pula menentang.

17 Januari 2022

Pluralisme Agama Ancaman Umat Akhir Zaman


Oleh: Dr Riduan Mohamad Nor

Mendidih hangat medsos hari ini serta kelmarin dengan isu ucapan selamat hari agama Sedunia oleh seorang sosok penting NGO negara ini, mantan Ketua wanita NGO pro Dap itu akhirnya memohon maaf dan menarik balik muat turun status beliau di mukabuku. 

‘Kabak’ Bukit Besar Program Sulung AFC


Oleh : Ummu Huurun Aino/ Foto: Media Ameerah Terengganu

KUALA TERENGGANU – Ameerah Fan Club (AFC) Negeri Terengganu   menganjurkan program sulung santai, mendaki Bukit Besar, Kuala Terengganu.

Guru PASTI As-Salam Dinobatkan Dua Anugerah

MARANG- Guru PASTI As-Salam, Padang Midin, Cikgu Nora Abdul Jalil, 55 telah berjaya mengharumkan PASTI Terengganu apabila dinobatkan sebagai...