04 Februari 2020

Satu Persatu Kejayaan Dicapai Bawah Pemerintahan PAS Terengganu

Oleh: Hidayah Azlin
SETIU – Satu persatu kejayaan berjaya dicapai dibawah pemerintahan Parti Islam Se-Malaysia (PAS) di Negeri Terengganu setelah menaungi tapuk pemerintahan sejak Pilihanraya Umum (PRU) ke 14 yang lalu.

Cinta Muafakat Nasional Ke Jinjang Pelamin

Oleh: Norekwan Mamat
HULU BESUT- Muafakat Nasional, kerjasama Barisan Nasional (BN) dan Parti Islam Se-Malaysia (PAS) telah mempertemukan dua teruna dan dara sehingga lahirnya rasa cinta dan akhirnya ke jinjang pelamin.

03 Februari 2020

Pemangku Menteri Pendidikan Perlu Ambil Perhatian

Berita Harian pada 20 Okober 2016 menulis, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan Timbalannya, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi meluluskan peruntukan RM7.3 juta untuk pembinaan dewan terbuka di tiga sekolah di negeri Terengganu.


02 Februari 2020

Ulama Membimbing Umarak


Ulamak sebagaimana yang kita fahami ialah sekumpulan orang yang alim dalam bidang agama. Mereka alim dalam berbagai disiplin ilmu. Ada juga yang mempunyai kelebihan alim dalam hampir semua bidang ilmu yang ada.

Undi Tak Percaya, PAS Pertahan Tun M

Oleh : KAM
Foto : Pok Abass
KUALA TERENGGANU – PAS mengesyorkan kepada pihak yang berterusan mendesak Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad melepaskan jawatan itu agar segera membuat tindakan usul undi tidak percaya di Parlimen Malaysia.

Inspirasi Dua Suri Hati Mantan MB Terengganu

  Oleh : Azizah Mahmood  KUALA TERENGGANU - Menelusuri   pengalaman kehidupan  dua suri hati mantan Menteri Besar Terengganu cukup menginspi...