23 April 2011

'Kapten' baru Kuala Nerus dapat realisasikan PGU

http://buletinonline.net/images/stories/berita46/mesyagungknerus%20033.jpg- Kawasan Marang kekal yang lama. KUALA TERENGGANU - Pemilihan dalam Mesyuarat Agung PAS Kawasan Kuala Nerus kali ke-34 hari ini, 23 April menyaksikan PAS kawasan tersebut mendapat Yang DiPertua (YDP) baru.

Bekas Ahli Parlimen Kuala Nerus yang juga bekas Timbalan YDP Cikgu Shukrimun Shamsuddin telah dipilih melalui undi sulit dikalangan ahli-ahli jawatankuasa yang dipilih, setelah pemilihan dibuat secara segugus.

Program PGU sebab Najib lawat Terengganu


http://buletinonline.net/images/stories/berita46/mesyagungknerus%20079.jpgKUALA NERUS - Lawatan Perdana Menteri Dato' Seri Najib Razak adalah bukti kejayaan program Badan Perhubungan PAS negeri Terengganu, Himpunan Kebangkitan Rakyat; PAS Ganti Umno (PGU)

Timbalan Pesuruhjaya 2 PAS Terengganu, Ustaz Satiful Bahri Mamat berkata Umno cukup bimbang dengan perkembangan 'mood' rakyat yang semakin 'bangkit' telah memaksa pimpinan Umno peringkat pusat turun ke negeri Terengganu.

PGU Ke-3, 'Klimaks' sasar 100K

http://buletinonline.net/images/stories/berita46/pcpgu100k%20021.jpgKULA TERENGGANU - Badan Perhubungan PAS Terengganu akan menganjurkan Himpunan Kebangkitan Rakyat; PAS Ganti Umno (PGU) Kali Ke-3, yang di sifatkan sebagi PGU 'klimaks' menjelang pilihanraya umum ke-13

Menurut Pengarah PGU Kali Ke-3, Ustaz Satiful Bhri Mamat,  dua PGU lalu yang diadakan di Chukai dan di Jerteh, mendapat sambutan hangat dari seluruh rakyat negeri Terengganu.

22 April 2011

Pemuda akan turunkan 'PGU' ke daerah mengundi


E-mail Print PDF
http://www.buletinonline.net/images/stories/berita46/himpitpguknerus.JPGKUALA TERENGGANU – Dewan Pemuda Pas Negeri Terengganu (DPPNT) akan turun membawa semangat dan gelombang Himpunan Kebangkitan Rakyat - PAS Ganti Umno (PGU) sehingga ke daerah-daerah mengundi (Unit Peti Undi - UPU) dalam setiap Dewan Undangan Negeri (DUN) menjelang pilihnraya umum ke-13 akan datang.

Program yang akan dinamakan sebagai 'PGU Pemuda UPU' adalah merupakan program mencari dan mengenalpasti sasaran pengundi muda secara lebih dekat.

21 April 2011

Orang Cina lebih percaya kepada PAS daripada Umno

http://buletinonline.net/images/stories/berita46/kaumcinaijtimakpas.jpgKUALA TERENGGANU - Kecenderungan bukan Melayu terutamanya kaum Cina mengundi untuk pembangkang adalah terbentuk kerana perjuangan Umno yang bersifat perkauman atau 'rasis'.

Oleh itu, menurut Pengerusi Penaja Dewan Himpunan Penyokong PAS negeri Terengganu Dr. B. Chandran, kaum bukan Melayu telah hilang kepercayaan kepada Umno dan Barisan Nasional (BN).

20 April 2011

"Idris takut dengan bayang-bayang" kata blogger pro Mad Said

http://buletinonline.net/images/stories/berita46/idristakut.jpgKUALA TERENGGANU - Bekas Menteri Besar Terengganu, Dato' Seri Idris Jusoh (Idris) 'di bedal' oleh seorang blogger yang diyakini kumpulan penyokong Menteri Besar Dato' Seri Ahmad Said (Mad Said).

Perjalanan Idris bersama 46 orang penyokongnya ke London diantara 31 Mac hingga 10 April, baru-baru ini telah menjadi asas serangan blogger tersebut terhadap Idris.

Blogger tersebut mempersoalkan apa tujuan perjalanan Idris membawa rombongan yang begitu besar.

DHPP sedia gempur Terengganu hadapi PRU-13


http://buletinonline.net/images/stories/berita46/dhppntrg.JPGKUALA TERENGGANU - Dewan Himpunan Penyokong PAS (DHPP) Terengganu yang baru ditubuhkan dan bakal dilancarkan secara rasmi oleh Presiden PAS, Dato’ Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang pada 21 Mei 2011 ini.

Pengerusinya, Dr B.Chandran berkata DHPP yang sebelum ini dikenali “Kelab Penyokong PAS”  sedia menggempur Terengganu dalam Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13,  pada bila-bila masa menghadapi pilihan raya tersebut.

19 April 2011

Parking' bertingkat hanya kutip RM300 sehingga Mac?

http://buletinonline.net/images/stories/berita46/parkingbertingkat.jpgKUALA TERENGGANU - Tempat kenderaan bertingkat automatik (Rotary Type) di Jalan Batu Baru di sini, yang mula beroperasi pada 3 Februari 2011 lalu, dilaporkan hanya mendapat kutipan tidak lebih RM300 sehingga akhir Mac lalu.

Tempat parking tersebut yang menelan belanja RM9.8 juta, adalah dikatakan cetusan idea Menteri Besar Terengganu, Dato' Seri Haji Ahmad Said yang kononnya mampu menyelesaikan masalah tempat letak kereta khususnya di Bandar Raya ini.

17 April 2011

PRU-13; Wajib Kepada PAS ganti Umno


http://buletinonline.net/images/stories/berita46/hadihimat1.JPGMARANG - Presiden PAS Dato’ Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang berkata menjadi suatu kewajipan yang besar kepada ahli parti (PAS) untuk menggantikan Umno dalam pilihan raya akan datang.

Ia adalah kerana menurutnya, Umno dan Barisan Nasional (BN) menentang PAS bagi menghalang parti ini melaksanakan perintah Allah SWT.

Katanya, Umno-BN adalah parti kemungkaran besar dalam negara ini kerana mengekalkan sistem serta mempertahankan dasar-dasar penjajah.

Sidang DUN Kali Pertama Penggal Ke Empat Pada Mei depan


KUALA  TERENGGANU - Dewan Undangan Negeri Terengganu akan mengadakan persidangan Mesyuarat Pertama Penggal Keempat bagi Dewan Undangan Negeri ke Dua Belas dari 9hb Mei hingga 12 Mei, 2011.

Ahli Dewan Undangan negeri (ADUN) Wakaf Mempelam, Haji Mohd Abdul Wahid Endut memberitahu Buletinonline, beliau telah mendapat notis sidang tersebut dan telah pun memanggil satu mesyuarat diantara Ahli-ahli Yang Berhormat dari PAS bagi membincangkan soalan-soalan yang akan dikemukakan.

Tarikh sudah tamat tempoh, bangunan belum siap lagi

http://buletinonline.net/images/stories/berita46/skkomplekstokjiring.jpgKUALA TERENGGANU - 'Satu Lagi Projek Kerajaan Barisan Nasional' gagal menepati slogan 'Rakyat Didahulukan, Pencapaian di Utamakan' yang menjadi 'wirid utama' pemimpin kerajaan Umno dan Barisan Nasional (BN).

Pembinaan bangunan projek pendidikan bagi Sekolah Kebangsaan Kompleks Tembesu di Kampung Tok Jiring di sini sepatutnya telah siap mengikut tempoh yang dicatatkan pada papan tanda projek itu.

Guru PASTI As-Salam Dinobatkan Dua Anugerah

MARANG- Guru PASTI As-Salam, Padang Midin, Cikgu Nora Abdul Jalil, 55 telah berjaya mengharumkan PASTI Terengganu apabila dinobatkan sebagai...