30 April 2011

Batu Enam kekal kubu kuat PAS

http://buletinonline.net/images/stories/berita46/bulatan%20batu%20enam.jpgKUALA NERUS - Pekan Batu Enam, disini, mengekalkan status sebagai pekan yang menjai kubu kuat PAS apabila lawatan Perdana Menteri Dato' Seri Najib Razak tidak disambut dengan kibaran bendera Umno ataupun Barisan Nasional (BN)

Walaupun banyak bendera Umno-BN dipasang disepanjang jalan Tengku Mizan, tetapi kibaran bendera itu terputus di Bulatan (gambar) dan sepanjang jalan dalam Pekan Batu Enam.

PAS DUN Sura letak kerja pembinaan bangunan


http://buletinonline.net/images/stories/berita46/pelancaranbangunansura.JPGDUNGUN - PAS Dewan Undangan Negeri (DUN) Sura melangkah setapak, maju kehadapan dengan meletakkan kerja bagi membangunkan sebuah bangunan untuk pentadbiran DUN terbabit.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sura Ustaz Wan Hassan Ramli berkata DUN Sura sangat berhajat kepada sebuah bangunan kerana Majlis Tindakan DUN (MTD) terpaksa menyewa premis sebelum ini.

28 April 2011

Berhibur mengikut hukum syarak mendapat pahala

http://buletinonline.net/images/stories/berita46/ridzwanhashim.jpgKUALA NERUS - Orang-orang muda diseru membuat perubahan dengan menolak Umno dan Barisan Nasional (BN) serta tidak bimbang dengan dasar-dasar Islam yang dibawa oleh PAS.

Menurut Naib Ketua Dewan Pemuda PAS negeri Terengganu, Ustaz Ridzwan Hashim, ia adalah kerana Umno adalah sebuah parti sekular yang hanya mementingkan keduniaan semata-mata.

27 April 2011

PAS Mampu Ganti Umno di Terengganu - Radzi 'Melissa'

http://buletinonline.net/images/stories/berita46/mlmkesenianbt6%20029.jpgKUALA TERENGGANU - "Ketika itu satu konsert di Johor, saya nak solat sebelum konsert bermula, saya dapati pentas konsert tersebut betul-betul mengadap kiblat, walaupun tak sedap hati saya bersolat,

"kemudian sedang saya menyanyi, saya melihat ramai peminat saya dibawah itu, tiba-tiba kelihatan seolah-olah mereka menerima azab Allah," ujar Radzi 'Melissa' atau nama sebenarnya Mohd Radzi Abdul Hamid, bekas vokalis kumpulan 'rock' tahun 90an, Melissa, menceritakan, saat beliau membuat 'pusingan U' dalam hidupnya dan kembali ke jalan Islam serta memilih PAS sebagai wadah perjuangan.

26 April 2011

Jangan bimbang untuk sokong PAS

http://buletinonline.net/images/stories/berita46/buletin9.JPGKEMAMAN - Anak-anak muda khususnya di negeri Terengganu tidak perlu bimbang dan ragu untuk menyokong perjuangan Islam kerana hiburan serta kesenian tidak ditolak mentah-mentah.

Pengerusi Majlis Tindakan Dewan Undangan Negeri (MTD) Chukai, Hanafiah Mat berkata hiburan dan kesenian dibenarkan dalam Islam selagi tidak menyeleweng.

Oleh itu, katanya tidak ada sebab anak-anak muda perlu merasa bimbang dan ragu-ragu menyokong perjuangan Islam.

Orang muda 'King-Maker' PRU-13


http://buletinonline.net/images/stories/berita46/yahya.JPGKUALA TERENGGANU - Pemuda dan pemudi yang melebihi 50 peratus dari jumlah pengundi di negeri Terengganu bakal menjadi 'king maker' atau penentu kemenangan parti-parti yang bertanding dalam pilihanraya umum ke-13 akan datang.

Menurut Setiausaha PAS Terengganu, Haji Yahaya Ali, pengundi muda akan menentukan samada Pakatan Rakyat atau Barisan Nasional yang akan mentadbir negeri ini selepas pilihanraya umum tersebut.

[Gambar - Haji Yahya Ali mengiring Mursyidul Am PAS, Dato'Dr Haron Din, memeriksa perbarisan Unit Amal sebelum Mesyuarat Agung di mulakan]

24 April 2011

Pendidikan Islam benteng remaja dari kemusnahan moral - Cikgu Solah


http://buletinonline.net/images/stories/berita46/haripastibesut.JPGBESUT - Timbalan Yang DiPertua PAS Kawasan Besut yang baru dilantik tidak perlu masa 'bertenang' untuk melaksanakan tugas-tugas menyambung kepimpinan dari sesi yang lalu.

Seusai mesyuarat agung PAS Besut, beliau telah menyertai rombongan 14 orang petugas PAS Besut menabur khidmat, membantu jentera kempen PAS Sarawak dalam pilihanraya negeri Sarawak baru-baru ini.

Dalam tempoh dua minggu,  Cikgu Shalahhudin Jaafar atau yang lebih dikenali dengan panggilan Cikgu Solah sudah ada jadual yang 'ketat' bagi merealisasikan cita-cita 'PAS Ganti Umno' (PGU) di kawasan parlimen terbabit.

Wanita Berjiwa Kental Sentiasa Mendepani Cabaran

  Oleh : Aqilah Mohd Jafri / Gambar : Hajar Kamarudin  MARANG - Wanita berjiwa kental dengan semangat perjuangan dalam mendepani cabaran sej...