17 September 2010

Dato' Harun Rasmi Pejabat Khidmat DUN Chukai

http://www.buletinonline.net/images/stories/berita33/DSC_3149.JPGKEMAMAN - Pesuruhjaya PAS Terengganu, Dato' Ustaz Harun Taib merasmikan Pejabat Majlis Tindakan DUN(MTD) Chukai yang juga pejabat Khidmat Masyarakat DUN Chukai di Jalan Air Putih disini hari ini,17 September.

Perasmian pejabat MTD Chukai diadakan bersekali dengan Majlis Rumah Terbuka sempena Eidul Fitri 1431H peringkat DUN Chukai.

(Gambar - Dato' Ustaz Harun Taib menandatangani plak perasmian pejabat MTD dan Khidmat DUN Chukai)

Kerajaan Terengganu Tidak Ada 'Justifikasi' Melaksanakan Pembangunan

http://buletinonline.net/images/stories/berita33/batuenamsesak.jpgKUALA TERENGGANU - Sebuah kerajaan yang baik, melaksanakan agenda pembangunan untuk rakyat berdasarkan suatu 'justifikasi' (pertimbangan), projek tersebut adalah diperlukan oleh rakyat dan memberikan manfaat yang banyak kepada rakyat.

Namun begitu, menurut Ahli Dewan Undangan Negeri Bukit Tunggal Dr Alias Razak, kerajaan Umno dan Barisan Nasional (BN) Terengganu dibawah pimpinan Dato' Seri Ahmad Said hanya melaksanakan pembangunan berdasarkan 'ikut suka aku'.

16 September 2010

Siapa Pula 'Maat Bin Ismail' Di sisi Mek Hawa?

http://buletinonline.net/images/stories/berita33/suratmb.jpgSetiap kejayaan wanita pasti ada lelaki yang menjadi inspirasi di belakang kejayaan tersebut.

Kejayaan Mek Hawa Binti Abdul Rahman mendapat kontrak membekalkan pakaian sekolah kepada kerajaan Terengganu bukan hanya disebabkan faktor Menteri Besar, Dato' Ahmad Said, yang meluluskan kontrak tersebut secara runding terus.

Ada lelaki yang lebih penting dalam kehidupan wanita separuh baya berumur 49 tahun itu, yang bernama Haji Maat bin Ismail.

15 September 2010

Babi Hutan Berkeliaran;

http://buletinonline.net/images/stories/berita33/P1180241.JPG- Penduduk Taman Perumahan Bimbang (Kemaskini 16 Sept, 3.50AM) KUALA NERUS - Penduduk Taman Perumahan Permint Perdana Seberang Takir disini bimbang dengan kehadiran babi hutan berkeliaran di kejiranan mereka.

Binatang liar itu tidak takut dan langsung tidak menghiraukan kehadiran orang ramai, malah 'berani' mencari makanan dari sisa terbuang di tong sampah yang disediakan Majlis Bandaraya Kuala Kerengganu (MBKT)

E-Book Ke Sekolah Menengah; Kerajaan Terengganu Tiada Integriti

http://www.buletinonline.net/images/stories/berita32/Audit%20001.jpgKUALA TERENGGANU - Tindakan kerajaan negeri Terengganu meneruskan program e-Book disifatkan sebagai satu keputusan yang angkuh dan sombong bukan sahaja kepada rakyat Terengganu malah kepada para pegawai kerajaan sendiri.

Pengarah Jabatan Penerangan PAS negeri Terengganu Ustaz Wan Sukairi Wan Abdullah menganggap keputusan Exco berkenaan mengumumkan perlaksanaan program tersebut ke peringkat sekolah menengah pada tahun hadapan membuktikan kerajaan Umno dan Barisan Nasional Terengganu bukan kerajaan yang rasional dan berintegriti.

"Ia adalah bukti, bahawa Exco dan kerajaan negeri bersikap umpama orang yang cerdik tetapi tak boleh nak tumpang, bodoh tak boleh nak tunjuk,  Jelas kerajaan negeri Terengganu pimpinan Umno tidak mengendahkan teguran rakyat,

Gejala Maksiat, GRO dan Pondan di Bulan Ramadhan

http://buletinonline.net/images/stories/berita32/maksiat.jpg-  Kerajaan BN Gagal kuatkuasakan Syariah, Tidak Membentuk Peribadi Rakyat
KUALA TERENGGANU
- Kejadian maksiat dan mungkar yang berlaku dalam bulan Ramadhan di negeri Terengganu baru-baru ini adalah petunjuk kepada kegagalan kerajaan BN mentadbir dan mengurus negeri ini dengan baik.

Menurut Timbalan Perusuhjaya PAS Terengganu, Dato' Ustaz Abu Bakar Chik, kejadian tersebut tidak belaku sekiranya kerajaan melaksanakan ''amar ma'aruf nahi mungkar' dengan mendidik peribadi rakyat serta melaksanakan penguatkuasaan

13 September 2010

Ijtimak IdulFitri PERANTAU ; Sarat Persoalan PRU-13.

KUALA TERENGGANU - Ijtimak IdulFitri Anak-anak Terengganu di Perantaun (PERANTAU) yang diadakan semalam, 2 Syawal bersamaan 12 September 2010, sarat dengan persoalan bagaimana persiapan dan persediaan PAS serta Pakatan Rakyat menghadapi Pilihanraya Umum ke -13 akan datang.

Lebih 1000 orang peserta yang hadir, mewakili pelbagai kelompok, bukan sahaja dikalangan Perantau domestik, malah mereka yang bermastautin di luar negara.

Sesi dailog yang mencungkil pelbagai keresahan dan kebimbangan, datang dari nurani mereka yang yang cintakan Islam dan PAS sebagai sebuah parti politik serta gerakan Islam.

Masyarakat Tionghua Sudah Bosan Dengan Kerajaan Umno/BN

http://buletinonline.net/images/stories/berita33/chaihing.jpgKUALA TERENGGANU - Masyarakat Tionghua sudah bosan dan tidak puas hati dengan kerajaan dibawah pimpinan Umno dan Barisan Nasional baik di peringkat pusat mahupun dinegeri Trengganu.

Pengerusi DAP Kuala Terengganu, Ng Chi Hing berkata demikian dalam majlis Ijtimak Idulfitri Anak-anak Terengganu di Perantauan (Perantau) yang diadakan di Markaz Tarbiah PAS Kuala Terengganu, disini semalam, 12 September.

"Rata-rata masyarakat Tionghua sudah rasa jijik dan amat tidak puas hati terhadap pimpinan kerajaan di peringkat pusat mahupun di peringkat Terengganu. Dan ini merupakan suatu perkembangan yang amat baik untuk Pakatan Rakyat untuk menawan kembali di negeri Terengganu,"ujarnya ketika menjawab soalan yang ditimbulkan peserta Ijtimak.

Inspirasi Dua Suri Hati Mantan MB Terengganu

  Oleh : Azizah Mahmood  KUALA TERENGGANU - Menelusuri   pengalaman kehidupan  dua suri hati mantan Menteri Besar Terengganu cukup menginspi...