29 Julai 2023

Ayuh! Bekerja Keras, Pertahankan Kerajaan Negeri


DUNGUN - Seluruh rakyat dan semua pengundi digesa bekerja bersungguh-sungguh untuk membina kekuatan dan menggerakkan gelombang kebangkitan, mempertahankan kerajaan negeri Terengganu pada hari membuang undi nanti. 

Calon Wanita PAS Bukan 'Benda Baru'

 


Oleh : Sumaiyah Zakaria 

KUALA TERENGGANU - Penampilan kaum Hawa sebagai calon PAS pada satu-satu Pilihan Raya bukan bukanlah satu perkara baru dan tidak luar biasa kepada parti siasah dsn dakwah itu. 

2,000 Iringi Calon PAS Wakaf Mempelam

 


Oleh : Ammar Rozlan

KUALA TERENGGANU - Kehadiran calon PAS/ Perikatan Nasional (PN) Ustaz Wan Sukairi Wan Abdullah yang juga penyandang bagi kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Wakaf Mempelam itu diringi hampir 2000 penyokongnya di Pusat Penamaan Calon (PPC),  Taman Tamadun Islam (TTI).

"Kita Ada kelebihan"

 


Oleh : Rohayati Ripin 

SETIU - PAS yakin akan menang di Dewan Undangan Negeri (DUN) Langkap pada Pilihan Raya Umum (PRU) DUN kali ini kerana parti itu ada kelebihan brbanding PRU lalu..

Ustaz Khalil Tekad Pertahankan Kemenangan


 Oleh : Akid Hafriz

KUALA TERENGGANU -- Calon PAS/ Perikatan Nasional (PN) bagi Dewan Undangan Negeri (DUN) Batu Buruk, Dr. Muhammad Khalil Abdul Hadi bertekad untuk mengekalkan kemenangan Pilihan Raya Negeri Ke 15 (PRN-15).

Jerteh Bandar ‘Sejahtera, Peduli Dan Lestari’

 


BESUT - Dewan Undangan Negeri N03 Terengganu yang termasuk di dalamnya bandar Jerteh akan dibangunkan secara ‘Sejahtera, Peduli dan Lestari’.

Pertembungan Dua Penjuru Di Tepuh

 


Oleh : Ahmad Faizol

KUALA NERUS: PILIHAN Raya Umum Negeri Ke-15 (PRUN-15) bagi Dewan Undangan Negeri bahagian Tepuh, Terengganu menyaksikan pertandingan dua penjuru diatara Parti Islam Se-Malaysia (PAS) dan seorang muka baru dari Barisan Nasional (BN).

Ghazali Yakin Mampu Rampas Bukit Besi


 MARANG- Calon N25 Bukit Besi, Ghazali Sulaiman yakin Perikatan Nasional mampu merampas kerusi di Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Besi.

Rakyat Akan Hukum Umno Sekali Lagi


KUALA TERENGGANU - Rakyat sekali lagi akan menghukum Umno pada  Pilihan Raya  DUN Negeri Terengganu ke-15 setelah mereka melakukannya pada PRU15..sehingga parti itu 

27 Julai 2023

Puluhan Ribu Hadir Majlis Isytihar Calon

 


KUALA TERENGGANU - Puluhan ribu ahli dan penyokong PAS, PN hadir untuk. menyaksikan sendiri Majlis Isytihar Calon di Dewan Tuan Guru, masjid Rusila dan jumlah yang sama menonton menerusi siaran langsung melalui pelbagai platform media sosial. 

Tiada Sebab Nak Jatuhkan Kerajaan PAS


KUALA TERENGGANU – Tiada sebab untuk menjatuhkan Kerajaan Parti Islam Se-malaysia (PAS) Terengganu setelah berjaya menunaikan 20 manifesto keseluruhan pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14) sepanjang tempoh pemerintahan.

26 Julai 2023

Majlis Pengumuman Calon-calon PAS-Perikatan Nasional Terengganu Pada 27 Julai 2023


PAS Terengganu akan mengadakan majlis pengumuman calon-calon PAS-Perikatan Nasional Terengganu pada 27 Julai 2023 jam 9.30 malam di Dewan Tuan Guru, Pekarangan Masjid Rusila, Marang. 

Akibat Kezaliman


 Zalim itu ialah meletakkan sesuatu bukan pada tempatnya yang sebenar, atau bertindak dengan cara yang salah dalam segala aspek. Berlaku zalim merupakan suatu langkah yang boleh merosakkan alam sekeliling termasuk kehidupan manusia itu sendiri dan akibatnya berpanjangan sehingga selepas mati dan Hari Akhirat kelak

25 Julai 2023

Rakyat Selesa Di Bawah Kerajaan PAS


DUNGUN - Walaupun pelbagai tohmahan BN-PH namun realitinya, rakyat  berasa selesa dengan kerajaan Terengganu hari ini yang ditadbir oleh PAS.

24 Julai 2023

Pilih Wakil Rakyat Yang Tahu Jaga Maruah Islam

 


Oleh :Fatimah Din /Gambar : Khairan Azwani Mat Jusoh

MARANG - Rakyat Terengganu diseru untuk memilih wakil rakyat yang tahu menjaga maruah sebagai seorang muslim dan agama Islam 

23 Julai 2023

PAS Pilihan 100 Bekas Ahli Umno, Penduduk Kampung Gemuroh


KUALA NERUS - Seramai 100 orang ahli Umno dan penduduk Kampung  Gemuroh kini telah memilih untuk bersama PAS sebagai perjuangan mereka. 

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...