21 April 2012

Tiga Mantan Pengarah Pelajaran Di Pentas Kawan


KUALA TERENGGANU – Dua orang mantan Pengarah Pelajaran Negeri Terengganu dan seorang mantan Pengarah Pelajaran negeri Perak duduk sepentas membicarakan isu maruah generasi masakini, pada program Himpunan Generasi Bermaruah (HGB) yang diadakan di sebuah Resort di Kuala Ibai dekat sini.

20 April 2012

Pendemokrasian Tanah; Rampas Tanah Rakyat, Beri Tanah Kepada Pemimpin Umno?

DUNGUN - Tidak ada pendemokrasian dalam pengagihan tanah oleh kerajaan Umno dan Barisan Nasional (BN) Terengganu sebagaiamana yang diumumkan oleh Menteri Besar Dato’Seri Ahmad Said kepada pihak media baru-baru ini.

Yang ada hanyalah, menurut anggota Badan Penhubungan PAS Terengganu Dr Azman Ibrahim ‘pengkronian’ tanah, rampas tanah rakyat dan beri tanah kepada pemimpin Umno.

Gagal Bertemu MB Ahmad Said; Cikgu Ya Akan Bermunajat Agar PAS Menang


KUALA TERENGGANU – Cikgu Zakaria @ Supar Ali (Cikgu Ya) merasa sangat kecewa terhadap Umno dan Menteri Besar Terengganu, Dato’ Seri Ahmad Said yang seolah-olah mengelak dan tidak mahu bertemu dengannya.

Beliau yang tiba di Pejabat Umno Negeri Terengganu di Jalan Sultan Ismail, disini, kira-kira jam 2 petang semalam tidak diberitahu terlebih dahulu, tentang temujanjinya yang dibatalkan.

19 April 2012

Dengar Suara Mahasiswa; Gempur Berdemo Depan Wisma Darul Iman


- Ahmad Said Tetap Menutup Mata Dan Memekakkan Telinga
KUALA TERENGGANU – Beberapa minit sebelum Gerakan Mahasiswa Pantai Timur (Gempur) berdemo di hadapan Wisma Darul Iman, Menteri Besar Umno Terengganu Dato’ Seri Ahmad Said telah pun membuat keputusan menutup mata dan memekakkan telinganya.

500 Ahli dan 'Rakan' DHPP Terengganu Akan Turun 'Berkelah' di Dataran Merdeka


KUALA TERENGGANU – Pengerusi Dewan Himpunan Penyokong PAS (DHPP) Negeri Terengganu Dr Balachandran yakin, ramai akan menyertai Himpunan Duduk dan Bantah BERIH 3.0 di Dataran Merdeka pada 28 April ini.

“Di mana-mana sahaja orang sudah bercakap tentang nak ‘berkelah’, duduk dan bantah di Dataran Merdeka, mahu menyertai BERSIH 3.0 pada minggu depan,

18 April 2012

Pukul Ibu Dengan Besen; PAS Mahu Suspek DiTahan Segera


KEMAMAN – Pengerusi Majlis Tindakan DUN (MTD) Chukai, Haji Hanafiah Mat mahu pihak polis menahan segera suspek yang memukul kepala ibunya sendiri ditahan segera kerana ia bukan sahaja mengancam keselamatan nyawa malah merupakan seorang anak yang derhaka.

17 April 2012

Umno Atur Pertemuan Zakaria Dengan Mad Said


MARANG - Umno Terengganu sedang mengatur satu pertemuan antara Pengerusi Badan Perhubungan Umno Negeri Terengganu, Dato’ Seri Ahmad Said dengan abang kepada Dato’ Mustafa Ali iaitu Haji Zakaria @ Supar Ali dalam masa terdekat ini.

Haji Zakaria, 70, diberi peluang bertemu dengan Ahmad yang juga Menteri Besar (MB) Terengganu pada hari Rabu sekitar jam 2.30 petang, 18 April ini di Pejabat Umno Terengganu, Jalan Batas Baru, di Kuala Terengganu.

16 April 2012

Penternakan Udang I-Sharp; Jangan Ulangi Kesilapan di Kedah


SETIU – Pengerusi Lujnah Pertanian dan Asas Tani PAS Pusat, Dato’ Ir Amiruddin Hamzah menggesa kerajaan negeri Terengganu tidak  ‘merampas’ tanah RTB Kubang Labi di Permaisuri dekat sini untuk dijadikan kolam ternak udang putihbersepadu I-Sharp.

15 April 2012

Ustaz Bakar Chik 'Serius' Ajak Mad Said ‘Mubahalah’ Bukti Kebenaran


KUALA TERENGGANU - Pemimpin Umno Terengganu mengulangi fitnah 'jahat' terhadap PAS dengan melabelkan PAS kononnya sebagai sebuah ‘parti ajaran sesat’ secara secara terangan-teragan dan terbuka menganjurkan satu Wacana umum berkenaan tajuk tersebut.

Berikutan itu, Ahli Jawatankuasa Kerja PAS Pusat, Dato’ Ustaz Abu Bakar Chik secara serius mengajak Pengerusi Badan Perhubungan Umno Terengganu, Dato’ Seri Ahmad Said ‘bermubahalah’.

Wanita Berjiwa Kental Sentiasa Mendepani Cabaran

  Oleh : Aqilah Mohd Jafri / Gambar : Hajar Kamarudin  MARANG - Wanita berjiwa kental dengan semangat perjuangan dalam mendepani cabaran sej...