24 Jun 2023

PH BN Masih "Di Bawah Sedar"


Oleh ; Puteri Noraqilah

DUNGUN - Pemikiran pemimpin Pakatan Harapan (PH) dan Barisan Nasional (BN) masih berada “di bawah sedar” dan mereka seharusnya bersifat profesional dalam mengurus politik negara.

Amaran PBB; Keganasan Di Tebing Barat Berisiko Semakin Tidak Terkawal


PBB memberi amaran penggunaan kekerasan maut Israel dalam serbuan di kem pelarian Jenin berisiko semakin tidak terkawal dan mungkin merebak. 

Hanya Ada Niat Jahat Persoal Hudud

 


DUNGUN - PAS serius untuk melaksanakan hudud tetapi yang menjadi halangannya kelulusan di Parlimen dan hanya pihak  yang berniat jahat sahaja mempersoalkan kesungguhannya.

Keikhlasan Jentera PAS Ubah Undi Rakyat

 


DUNGUN - Keikhlasan jentera PAS bekerja Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14), berjaya mengubah pola pengundian dam menyaksikan kemenangan PAS di Terengganu dan Kelantan. .

23 Jun 2023

PAS Titik Berat Sekecil-Kecil Perkara

 


Oleh : Rohayati Ripin 

KUALA TERENGGANU - PAS amat menitik beratkan berkenaan agama dari sekecil-kecil perkara dalam pemerintahan besar ni supaya Islam berada di kedudukan paling tinggi.

Jentera PAS Masih Segar


MARANG - PAS tidak akan berhadapan masalah mengerakkan gerak kerja serta kempen pada Pilihan Raya Negeri (PRN) pada Kali ini kerana jenteranya Masih 'fresh' dan bertenaga.

21 Jun 2023

Tumpu Pulih Ekonomi, Hentikan Kempen Politik Di Universiti

 


KUALA TERENGGANU - Perdana Menteri Dato Seri Anwar Ibrahim digesa memberi tumpuan sepenuhnya terhadap keadaan ekonomi negara pada ketika ini dan menghentikan program kempen politik di universiti. 

Ringgit Terus Lemah

 


Ringgit melanjutkan kerugiannya apabila dibuka rendah berbanding dolar AS hari ini di tengah-tengah sentimen pasaran yang lemah terhadap mata wang tempatan. 

Mengapa Israel Terus Menyerbu Kem Pelarian Jenin?

 


Tentera Israel pada Isnin melancarkan pencerobohan besar-besaran ke dalam kem pelarian Jenin di Tebing Barat yang diduduki, membunuh enam rakyat Palestin dan mencederakan sekurang-kurangnya 91.

20 Jun 2023

PAS Optimis Sapu Bersih Empat DUN

 


DUNGUN -  PAS Dungun yakin dan optimis bakal menyapu bersih empat Dewan Undangan Negeri(DUN) di Parlimen itu dalam Pilihan Raya Negeri yang akan diadakan tidak lama lagi. 

Sekularisme Dan 'Malaysian Malaysia' Wajib Ditolak


Dua konsep perjuangan DAP yang wajib diketahui oleh semua pihak ialah sekularisme ekstrem dan ‘Malaysian Malaysia’. Kedua-duanya menjadi konsep yang tetap mempengaruhi kerajaan PH yang bercampur dan didominasi oleh DAP kerana mereka merupakan parti paling besar jumlahnya dicampurkan dengan golongan bukan Islam yang ekstrem dan kelompok Islam liberal dalam PKR. Umat Islam wajib menentang kedua-dua konsep yang salah ini.


Pemimpin Umno, PH Biarkan DAP Kuasai Politik


 Oleh : Rohayati Ripin/ Foto : Hidayah Azlin

SETIU - Sikap kurang cerdik pemimpin Umno dan Pakatan Harapan (PH) menyebabkan mereka membiarkan parti DAP menguasai politik di negara ini.

19 Jun 2023

Umno dan ‘Modal Tanah’ Untuk Pilihan Raya

 


DUNGUN – Tanah, sekian lama menjadi ‘modal politik’ Umno-BN untu meraih undi pada setiap kali pilihan raya sebelum tahun 2018, namun ia berubah, apabila PAS menang pada PRU lepas.

18 Jun 2023

Annuar Seru Rakyat Pertahan Kerajaan PAS Terengganu

 


Oleh ; Rohayati Ripin/ Foto : Hidayah Azlin

SETIU - Mantan Setiausaha Agung Umno, Tan Sri Annuar Musa menyeru seluruh rakyat Terengganu terutamanya ahli-ahli Umno agar mempertahankan pemerintahan PAS di negeri ini.

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...