03 Januari 2015

Rumah Baru Untuk Norliza


IMG-20150101-WA0131DUNGUN – Sebuah rumah baru akan dibina untuk keluarga Norliza Yusof, 49, yang kehilangan tempat tinggal dalam satu kebakaran di Kampung Pinang Merah, di sini, Rabu lalu.
Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Paka, Ustaz Satiful Bahri Mamat berkata, PAS menerusi Markaz Ehsan akan mengambil tanggungjawab untuk pembinaan rumah berkenaan dengan kerjasama pejabat Adun Pas dan Pas Cawangan.

3550 Bungkus Nasi ‘Dapur Rakyat’ Diagih


IMG-20150102-WA0092DUNGUN – Memikirkan kerumitan mangsa banjir di beberapa kampung, yang hampir kesemua peralatan memasak gagal digunakan sehingga dibaik pulih dan dicuci, PAS Dungun cuba meringankan beban mereka dengan menyediakan nasi siap lauk, untuk mangsa yang kebanyakanya sedang memberi tumpuan kepada kerja membasuh kediaman mereka.


02 Januari 2015

Bencana Mengajar Kita Cekap Mengurus

IMG-20150101-WA0052DUNGUN – Ketua Pemuda Pas Kawasan Dungun memulakan bicara suntikan semangat kepada petugas banjir pemuda dengan membaca Ayat Allah.
“Dan sungguh akan Kami berikan cobaan kepadamu, dengan sedikit ketakutan, kelaparan, kekurangan harta, jiwa dan buah-buahan. Dan berikanlah berita gembira kepada orang-orang yang sabar.
“(yaitu) orang-orang yang ditimpa musibah, mereka mengucapkan ‘ Inna lillah wa inna ilaihi raji un’ .

01 Januari 2015

Beri Keutamaan Kepada Mangsa Banjir Setempat Dahulu


IMG-20141230-WA0052KUALA TERENGGANU – Pengarah Operasi Banjir PAS Kawasan Kemaman, Haji Zulkili Md Yakim menyeru PAS Kawasan-kawasan di negeri Terengganu untuk memberi keutamaan kepada mangsa-mangsa banjir setempat terlebih dahulu.
Beliau berkata, walaupun banjir di negeri Kelantan adalah lebih teruk dari yang berlaku di negeri Terengganu namun mereka tetap memerlukan bantuan.

31 Disember 2014

Banjir ; PAS Terengganu Mengalu-alukan Sumbangan Semua Pihak

Screenshot (519)KUALA TERENGGANU – PAS Terengganu mengalu-alukan sumbangan dari mana-mana pihak termasuk kerajaan, swasta, badan korporat serta individu bagi meringankan bebanan mangsa-mangsa banjir di negeri ini.
Timbalan Pesuruhjaya PAS (I) Terengganu, Dr Alias Razak berkata sumbangan masih diperlukan bagi membantu mangsa-mangsa banjir besar hampir di seluruh daerah di Terengganu.

30 Disember 2014

Cikgu Alias Bersyukur Kerana Semuanya Selamat


20141225_134238DUNGUN – Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Rantau Abang, Cikgu Alias Harun bersama tiga petugas PAS lain yang nyaris lemas ketika menaiki bot bagi menghantar bantuan kepada mangsa banjir, mengucapkan syukur kerana semuanya selamat.
Menurutnya, kejadian itu berlaku apabila bot yang dinaikinya terbalik ketika dalam perjalanan membuat tinjauan serta menyampaikan bantuan bekalan banjir kepada penduduk di Kampung Delong, dekat sini.

Pemuda PAS Terengganu Harap Lebih Bantuan

IMG-20141230-WA0133
KUALA TERENGGANU – Pengarah Operasi Banjir Dewan Pemuda Pas Negeri Terengganu (DPPNT) YB Hishamuddin Abdul Karim mengharapkan agar sumbangan dapat diteruskan dan dipertingkatkan kepada mangsa banjir samada sumbangan dalam bentuk barangan dan kewangan.


29 Disember 2014

Bot Terbalik Cikgu Alias Selamat

bot cikgu alias terbalik
DUNGUN – Demi melaksanakan tugas sebagai wakil rakyat, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Rantau Abang, Cikgu Alias Harun sanggup memudiki sungai Dungun dimusim bah ini untuk melihat sendiri dan sampaikan bantuan kepada mangsa banjir di Kampung Delong.


Amal Kuala Nerus Terima Sumbangan Bot


IMG-20141229-WA0003KUALA NERUS – Amal Kuala Nerus bersyukur dan mengucapkan ribuan terima kasih kepada pihak yang telah menyumbangkan sebuah bot dan enjin berkuasa 30 kuasa kuda untuk kegunaan operasi membantu dan menyelamat mangsa banjir.
Penyerahan bot tersebut diadakan dalam satu majlis pada petang Ahad 28 Disember, di Kompleks Tarbiyah Kuala Nerus (Komtaq).


Muslimat Harap Kerajaan Laksanakan Segera Pengasingan Mangsa Banjir

20141225_181223 (2)KUALA TERENGGANU – Ketua Muslimat PAS Negeri Terengganu Puan Safinah Jusoh memuji persiapan rapi menghadapi banjir yang dibuat oleh Jawatankuasa Operasi setiap kawasan dan berharap para muslimat dapat meningkatkan penyertaan mereka.
Beliau berkata, tindakan yang dilakukan oleh para petugas dan sukarelawan PAS cukup baik, menepati apa yang telah dirancang.
“nampaknya mereka ini membuat persiapan yang rapi dan terbaik untuk menangani orang-orang yang terkena dengan banjir,

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...