17 Ogos 2013

Pemuda PAS Kuala Terengganu dapat ketua baru

wan faizul
KUALA TERENGGANU – Mesyuarat Agong Dewan Pemuda PAS Kawasan Kuala Terengganu (DPPNT) kali ke 31 yang berlangsung di markaz Tarbiyah Kuala Ibai dekat sini pada Jumaat 16 Ogos, menyaksikan perubahan kepimpinan utama sayap PAS itu bagi penggal 2013 hingga 2015.

Ustaz Wan Mohd Faizul Wan Abas dipilih dan dilantik menjadi Ketua yang baru menggantikan penyandangnya Ustaz Ahmad Kamal Ali yang bersara wajib melepasi usia pemuda 40 tahun.

16 Ogos 2013

Halau kedutaan kerajaan ‘Kudeta’ dari bumi Malaysia

solidariti jihad kuala nerus1KUALA NERUS – PAS kesal tindakan kerajaan Malaysia tidak prihatin terhadap perkembangan yang menimpa umat Islam di negara Mesir dan mendesak supaya memutuskan hubungan diplomatik dengan pemerintah ‘kudeta’ Mesir.

Ahli Parlimen Kuala Nerus, Ustaz Dr. Khairuddin Aman razali berkata, ahli-ahli Parlimen PAS telah mencadangkan supaya parlimen membincangkan isu pihak tentera Mesir yang merampas kuasa dan menggulingkan Presiden Mesir yang sah, Dr Mohamad Morsi.

15 Ogos 2013

Janda anak enam tinggal sehelai sepinggang angkara anak saudara

rumah mariam kubang kurus1KEMAMAN – “Punca kebakaran adalah sepupu saya, yang sakit mental……..dia (telah) membakar pondok buruk berdekatan dengan rumah saya, menyebabkan rumah saya disambar api dan terbakar,”kata Md Elmizan Bin Ali, 34, ketika menceritakan kejadian yang berlaku.

Beliau bersama lima adik beradik yang lain tinggal bersama ibunya, Mariam Bt Ismail, 60, di sebelah stesyen minyak Caltex, Kampung Kubang Kurus, Chukai, dekat sini, kini tinggal hanya ‘sehelai sepinggang’

14 Ogos 2013

Solat Hajat dan Qunut Nazilah Untuk Pejuang Mesir

IMG-20130814-WA003Dewan Ulamak PAS Pusat menyeru seluruh umat Islam dan ahli-ahli PAS, khususnya ahli-ahli Dewan Ulamak untuk mengadakan Qunut Nazilah dalam solat fardhu Asar, Maghrib dan Isya hari ini 14hb ogos 2013.

Setiausaha Dewan Ulamak PAS Pusat Ustaz Dr Mohd Khairuddin Aman Razali berkata ia bagi mendoakan kemenangan umat Islam Mesir yang sedang berjuang.

13 Ogos 2013

Kejadian Bunuh; PAS Desak Kerajaan Terengganu Laksana Enakmen Jenayah Syariah

tauke nasikukus mati dibunuh2DUNGUN - Seorang pengusaha sebuah restoran makanan, Nasi Kukus Paka dekat sini, dijumpai meninggal dunia dengan kesan tikaman berhampiran premis restoran tersebut disini, awal pagi hari ini, Selas 13 Ogos.

Mayat beliau dijumpai di hadapan restoran miliknya pada kira-kira jam 7.00 pagi oleh seorang pekerja kedai berdekatan yang melihat keadaan beliau tertiarap dan berlumuran darah di kawasan tempat letak kereta.

12 Ogos 2013

Politik Balas Dendam; Ahmad Said Hilang Arah!

rumah terbuka syed azmanKUALA TERENGGANU - Tindakan ‘politik diskriminasi’ dan ‘balas dendam’ kerajaan Umno dan Barisan Nasional (BN) Terengganu yang diketuai Menteri Besar Terengganu Dato’ Seri Ahmad Said adalah kerana parti itu telah ‘hilang arah’ politik selepas mengalami kekalahan tujuh kerusi DUN dan dua kerusi parlimen pada pilihanraya umum kali ke-13 lalu.

11 Ogos 2013

Ustaz Satiful Minta Kak Ani, Zamri bersabar

satiful rumah terbakar kertehDUNGUN – Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Paka, Ustaz Satiful Bahri Mamat yang sedang menghadiri satu kenduri perkahwinan di Felda Kerteh 1 dekat sini berkejar ke lokasi sebaik menerima khabar sebuah rumah penduduk berdekatan terbakar.

Malangnya, kata beliau, tidak ada apa-apa lagi yang dapat diselamatkan sebaik beliau sampai, kerana rumah tersebut telah hangus sama sekali.

Wanita Berjiwa Kental Sentiasa Mendepani Cabaran

  Oleh : Aqilah Mohd Jafri / Gambar : Hajar Kamarudin  MARANG - Wanita berjiwa kental dengan semangat perjuangan dalam mendepani cabaran sej...