06 Februari 2010

Konvensyen Muslimat Menjangkaui Sasaran

- Lebih 3,000 peserta hadirMARANG – Konvensyen Muslimat PAS negeri Terengganu yang diadakan buat kali pertama hari ini 6 Februari, telah dihadiri lebih 3,000 peserta dari seluruh negeri Terengganu. (update video 3.33am)

Menurut Setiausaha Muslimat Negeri, Cikgu Raja Endun Raja Abd Rahman, program susulan kepada Ijtimak PAS negeri tahun lalu itu, dianggarkan akan hanya dihadiri oleh kira-kira 2,000 peserta.

05 Februari 2010

Pembinaan Velodrom – Bukan Penduduk Kampung Yang Bantah Tetapi JKKK Umno

- Bukan Tapak Pasar Malam, hanya sebuah Padang Bola

DUNGUN – Berpuluh Ribu wang rakyat telah hangus kerana ‘percakaran’ dikalangan pemimpin Umno dan orang bawahannya, dalam isu cadangan pembinaan Velodrom di kampong Sura Hujung di sini.

Perbelanjaan besar telah dikeluarkan untuk membersihkan kawasan dan mendirikan kanopi bagi menyambut Menteri Belia dan Sukan, Dato’ Shabery Cheek.

Ahmad Said Lancar Kenderaan Yang Telah Dilupuskan Sebagai Kaunter Bergerak


Chukai, KEMAMAN - Menteri Besar Terengganu Dato’ Ahmad Said sempena lawatannya ke Majlis Perbandaran kemaman semalam telah melancarkan sebuah kaunter bergerak bagi Majlis Perbandaran Kemaman (MPK).

Tujuan kaunter bergerak itu adalah untuk memudahkan MPK mengutip hasil dari orang ramai secara ‘mobile’ dari satu kawasan ke kawasan yang lain.

Malangnya, kenderaan yang dilancarkan sebagai kaunter bergerak itu adalah sebuah kenderaan yang ‘sudah tidak layak untuk bergerak’.

Air Mata (Buaya) SUK Bernilai Jutaan Ringgit?

KUALA TERENGGANU - Bekas Setiausaha Kerajaan (SUK) Negeri Terengganu, Dato’ Mokhtar Nong dilaporkan sedih dan tidak dapat menahan perasaannya, lalu menangis.

Beliau sebak dan tidak dapat meneruskan ucapan
di hadapan para pegawai dan kakitangan kerajaan negeri pada satu majlis meraikan persaraannya di Dewan Besar Wisma Darul Iman.


Kononnya, pada majlis itu,  13 Januari 2010 lalu, ketika berdiri kali terakhir di atas pentas, sebelum meninggalkan Wisma DarulIman, beliau teringatkan pesanan ibunya.

02 Februari 2010

Projek OKU Sakit, Puad diminta batalkan

-Tiga Bulan Berlalu, Projek SK Kompleks Tembesu, Beku!
KUALA NERUS – Pembangunan Projek Pendidikan Bagi Sekolah Kebangsaan Kompleks Tembesu di Kampung Tok Jiring dekat sini sudah mula menunjukkan tanda-tanda bermasalah.

Sudah tiga bulan berlalu, namun kontraktor yang membina sekolah tersebut hanya mampu menyodok tanah dan mendirikan pejabat tapak sahaja.

Dari maklumat yang terdapat pada papan tanda projek tersebut, tarikh mula kerja-kerja bangunan adalah pada 19 Oktober lalu.

Namun, bukan struktur bangunan yang kelihatan, sebatang besi pun tidak ada di tapak pembinaan.

01 Februari 2010

Lelaki Disyakki Cuba Pecah Rumah DiPercayai Mati Ditembak Jurulatih Skuad Menembak Terengganu

Gong Badak, KUALA TERENGGANU – Seorang lelaki yang belum dikenalpasti identitinya telah mati di tembak di belakang sebuah rumah Encik Zamil B Haji Ahmad Murad (Gambar Atas dua dari kanan) beralamat Lot 13947 Gong Badak, Belakang Depo SATU, Kuala Terengganu.

 Lelaki tersebut disyakki cuba memecah masuk rumah Encil Zamil pada kira-kira jam 5.00 petang.

Menurut isteri Encik Zamil, Juriah bt Abd Manaf, 45, ( Gambar kiri) beliau mendengar bunyi tingkap rumahnya diketuk dan ketika itu beliau menelefon suaminya.

31 Januari 2010

Apa ke Jadahnya ! Gadis Remaja Berpeleseran Sehingga 3 pagi

http://buletinonline.net/images/stories/berita21/jam3pagi.jpgKUALA TERENGGANU – Sungguh mengejutkan! Pada jam 3 pagi, masih ada anak-anak gadis remaja, mundar mandir di tengah-tengah Bandaraya Kuala Terengganu?

Mereka dapat ditemui di sekitar dataran Shahbandar dan pantai Batu Burok pada malam-malam tertentu, terutama dihujung minggu.

Aksi mereka pula, persis anak-anak jalanan di kota-kota besar, seperti Kuala Lumpur dan Johor Bharu, dan bukan seperti anak-anak sebuah negeri yang digelar Darul Iman.

Wanita Berjiwa Kental Sentiasa Mendepani Cabaran

  Oleh : Aqilah Mohd Jafri / Gambar : Hajar Kamarudin  MARANG - Wanita berjiwa kental dengan semangat perjuangan dalam mendepani cabaran sej...