15 November 2014

Segera Gali Sungai Pintasan Elak Banjir Buruk Berulang


Screenshot (402)KEMAMAN – Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Chukai Haji Hanafiah Mat mengucapkan terima kasih kepada pihak Angkatan Tentera Malaysia kerana telah membina jambatan ‘taktikal’ bagi kegunaan sementara warga Chukai merentasi Sungai Limbong.
“Dan Sungai Limbong, jambatan Sungai Limbong sudah pun siap sebelahnya dan hari ini kita membuka balik jambatan yang telah dibina, jambatan sementara.

14 November 2014

Harga Sawit Dan Getah Jatuh; Apa Usaha Kerajaan Bantu Petani?


Screenshot (387)SETIU – Rakyat negeri Terengganu khususnya dan Malaysia amnya berhadapan dengan cabaran kehidupan yang semakin sengit apabila kos sara hidup semakin tinggi dan perbelanjaan harian yang semakin meningkat.
Pada masa yang sama, menurut Timbalan Pesuruhjaya (1) PAS Terengganu, Dr Alias Razak, harga komoditi yang menjadi pergantungan hidup penduduk luar bandar, getah dan kelapa sawit jatuh merudum.

12 November 2014

Muslimat Giat Usaha Lahir Tenaga Penerangan Berkaliber

IMG-20141111-WA0072 (2)KUALA TERENGGANU – Lajnah Penerangan dan Hubungan Media Dewan Muslimat PAS Negeri Terengganu (DMPNT) sekali lagi berjaya menganjurkan program penting bagi mencungkil bakat terpendam para muslimat di medan dakwah yang sebenar.
Pertandingan Pengerusi Majlis dan Penceramah Efektif yang telah diadakan pada Sabtu lepas, 8 November di Kuala Ibai tersebut telah berjaya menarik 16 orang penyertaan dari seluruh Terengganu.

11 November 2014

Rumah Untuk Keluarga Miskin; PAS Kuala Besut Laksana Negara Berkebajikan


kam3073(c)-rumah3KUALA BESUT – PAS membuktikan gagasan ‘Negara Berkebajikan’ bukan ‘retorik’ politik untuk meraih undi, namun melaksanakannnya walaupun belum diberikan kemenangan dan memerintah negeri Terengganu.
Setiausaha Majlis Syura Ulama’ PAS, Ustaz Nik Muhammad Zawawi Salleh berkata telah banyak konsep kebajikan yang dilaksanakan oleh PAS berbanding Umno.

09 November 2014

Hari Keluarga Menjalin ‘Ta’awun’ dan Ukhuwah


IMG-20141108-WA0048KEMAMAN – PAS Unit Peti Undi (UPU) Bukit Kuang dalam Dewan Undangan Negeri (DUN) Kijal dekat sini, menganjurkan program kemasyarakatan selama dua hari, dalam usaha meluaskan ukhuwah dan mengeratkan silaturrahim, sempena sambutan tahun baru Hijriah 1436.
Menurut Timbalan Ketua UPU Razali Awang, program rekreasi ‘Hari Keluarga’ melibatkan pertandingan berkumpulan meningkatkan sifat ‘ta’awun’ iaitu bantu membantu dan kerjasama dalam melaksanakan kebaikan.

Inspirasi Dua Suri Hati Mantan MB Terengganu

  Oleh : Azizah Mahmood  KUALA TERENGGANU - Menelusuri   pengalaman kehidupan  dua suri hati mantan Menteri Besar Terengganu cukup menginspi...