12 April 2014

PAS Tidak Pernah Nafi Peranan Wanita

mustafa ali besutBESUT – PAS mengulangi penegasannya bahawa golongan wanita dalam parti itu tidak pernah dinafikan hak serta peranannya terutama dalam pilihan raya sejak tahun 1959 lagi.

11 April 2014

Rumah Kos Rendah Hanya Untuk Sewa Selama Tiga Tahun?

permahan paya lawasDUNGUN – “Indah khabar dari rupa………..” itulah perbidalan yang paling sesuai diberikan kepada kerajaan negeri Terengganu yang dipimpin oleh Umno!

10 April 2014

PAS Terbuka Untuk Bekerjasama Dengan Semua Pihak

haji kamaruddin kunjungi presiden pas2MARANG – PAS sentiasa terbuka dalam menerima sesiapa sahaja sebagai sahabat, tanpa mengira latar belakang mereka asalkan mereka sanggup memberi ruang ataupun kerjasama.

09 April 2014

Solat Hajat Mohon Allah Permudahkan Perbicaraan Melibatkan Presiden PAS

mahkamahKUALA TERENGGANU – PAS menyeru semua ahli dan juga penyokongnya agar beramai-ramai melakukan solat hajat memohon Allah memberi kemudahan kes perbicaraan perintah ingkar mahkamah melibatkan Presiden PAS Dato’ Seri Tuan Gur Abdul Hadi Awang, yang akan berlangsung pada 14 April ini.

08 April 2014

NGO Mampu Mengubah Pemerintah

dailog NGO 2b
KUALA TERENGGANU – Pertubuhan bukan kerajaan (Non-Governmental Organisation – NGO) mampu mengubah pemerintah dan menukar satu-satu kerajaan dengan gerakan kuasa rakyat yang besar.

07 April 2014

Tiada Alasan Kerajaan Terengganu Tangguhkan Hudud dan Qisas

http://www.buletinonline.net/images/stories/berita63/enakmen%20jenayah%20syariah.jpgMARANG – Dewan Pemuda Pas Malaysia menyambut baik usaha Kerajaan Negeri Kelantan menetapkan sasaran untuk menguatkuasakan Enakmen Kanun Jenayah Syariah II (1993) yang membawa kepada perlaksanaan hukum hudud pada 2015.

Laporan Ketua Audit Mengesahkan ‘Kegagalan’ Pembinaan Empangan Paya Peda

Projek pembinaan empangan Paya Peda di Hulu Besut yang menelan perbelanjaan RM344 juta dianggap “tidak memuaskan” oleh Ketua Audit Negara (AG) hari ini, kerana kelewatan dan kelemahan termasuk gagal mematuhi Penilaian Kesan Alam Sekitar (EIA).

Sukan Eratkan Ukhuwwah Pemuda

DUNGUN -Bagi merialisasikan kemenangan dalam pilihanraya umum kali ke-14 (PRU14), Pemuda PAS Dun Bukit Besi telah berjaya mengadakan Pertandingan Futsal Tertutup Dun Bukit Besi 2014 pada 5 April 2014.

06 April 2014

Beli ‘Amphicoah’ RM6 juta, Bantuan Mangsa Banjir Masih Belum Dibayar!

HanafiahKEMAMAN – Janji Perdana Menteri Dato’ Seri Najib Razak dan Menteri Besar (MB) Terengganu Dato’ Seri Ahmad Said mahu memberikan bantuan kepada semua mangsa banjir di daerah Kemaman khususnya DUN Chukai masih belum ditunaikan, walaupun banjir telah lama surut.

Inspirasi Dua Suri Hati Mantan MB Terengganu

  Oleh : Azizah Mahmood  KUALA TERENGGANU - Menelusuri   pengalaman kehidupan  dua suri hati mantan Menteri Besar Terengganu cukup menginspi...