16 Jun 2012

Golongan Menentang Islam Mengelirukan, Mengugut dan Menipu Orang Awam



KUALA NERUS – Dunia pada akhir zaman menjadi terbalik apabila mereka yang mahu melaksanakan syariat Allah dianggap sesat dan mereka yang menentang hukum dan peraturan Allah menganggap diri mereka betul.

Menurut Ketua Dewan Pemuda PAS Negeri Terengganu, Ustaz Mohd Nor Hamzah, kata-kata buruk yang mencerca dan menghina hukum serta peraturan Allah adalah menolak kesempurnaan Allah SWT.

14 Jun 2012

Himpunan Hijau – Pas Ganti Umno Kali Ke-4 (PGU 4.0)

KUALA TERENGGANU – Pesuhjaya PAS Terengganu, Haji Mohd Abdul Wahid Endut berkata PAS Terengganu meneruskan usaha untuk mengembalikan semula pemerintahan PAS di Terengganu dengan menganjurkan program berprestij Himpunan Rakyat PAS Ganti Umno (PGU 4.0) kali yang ke-empat.

Menurutnya, himpunan PGU 4.0 akan diadakan di Kg Padang Mengkuang Batu 10, Jalan Kuala Berang, dekat Taman safiah Murni, Marang.

12 Jun 2012

Latah Khalid Nordin Membawa Padah

KUALA NERUS – Latah Mashitah, Sipenyikat rambut anak Firaun pada zaman nabi Musa yang disebut dalam kita suci al-Qurab adalah latah orang beriman, yang membawanya hingga ke syurga.

Menurut Timbalan Ketua Dewan ulamak PAS Terengganu, Ustaz Abu Bakar Abdullah, ‘latah aqidah’ Mashitah yang menyebut ‘dengan nama Allah celaka Firaun’akhirnya menjadikan beliau seorang  ‘syahid’ yang disebut dalam peristiwa Israk dan Mikraj Rasulullah SAW.

10 Jun 2012

Ulamak Minta Rakyat Kenang Tragedi Perobohan Masjid Bujal


MARANG – Dewan Ulamak PAS negeri Terengganu (DUNT) menyeru seluruh rakyat Terengganu yang beragama Islam, mengenang peristiwa zalim yang telah dilakukan oleh Umno dan Barisan Nasional (BN) ketika dipimpin oleh Dato’ Seri Idris Jusoh.

Menurut Ketua Penerangan DUNT, Ustaz Hamzah Ngah, peristiwa tersebut adalah apabila kerajaan Umno-BN Terengganu merobohkan masjid Bujal, dalam DUN Kijal, yang berlaku pada 25 Mei tahun 2005.

Orang Muda Terjebak Kerana ‘Hilang Punca’

DUNGUN – PAS meneruskan usaha mendekati orang muda bagi membimbing mereka supaya tidak terjebak dengan pelbagai gejala sosial yang merosakkan kelompok yang menjadi 'harapan negara' pada masa depan itu.

Menurut  Cikgu Haji Wan Hapandi bin Nik, kebanyakkan masalah yang timbul dikalangan generasi muda adalah kerana mereka ‘hilang punca’.

Wanita Berjiwa Kental Sentiasa Mendepani Cabaran

  Oleh : Aqilah Mohd Jafri / Gambar : Hajar Kamarudin  MARANG - Wanita berjiwa kental dengan semangat perjuangan dalam mendepani cabaran sej...