08 April 2023

Kemeriahan Ibadah Ramadan Disamping Membeli Belah


Madinah Ramadan (MR) memberi peluang kepada rakyat merasai kemeriahan ibadah disambing mengambil ruang membuat persediaan menyambut lebaran. 

MR Mekar Muamalah, Tanpa Tinggalkan Ibadah

Pengunjung MR Beratur Untuk Mengambil wuduk sebelum menunaikan solat

Keupayaan MR mengekalkan jamaah solat sunat tarawih kepada tiga pada malam biasa, meletakkn nisbahnya sama seperti kapasiti sesebuah masjid

07 April 2023

Buta Hati Tuduh Melayu Angkuh


Melayu dituduh angkuh dibandingkan dengan Kemboja, menunjukkan jahil tentang sejarah kejatuhan kerajaan Melayu Islam di Kemboja, atau kerana buta hatinya. 

06 April 2023

137 Anak Yatim Dirai

 


DUNGUN - Seramai 137 orang anak yatim dalam Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Besi diraikan dalam majlis berbuka puasa.

PAS Kutuk Keras Perbuatan Jenayah Rejim Israel Terhadap Umat Islam Di Masjid Al-Aqsa


PAS memandang serius dan mengutuk keras perbuatan jenayah rejim Zionis Israel yang menceroboh Masjid Al-Aqsa dan menyerang umat Islam yang sedang beribadah di dalamnya pada Rabu yang lalu.

05 April 2023

Polis Israel Serang Jemaah Di Masjid Al-Aqsa Baitulmaqdis


 Polis Israel telah menyerang berpuluh-puluh jemaah di perkarangan Masjid Al-Aqsa Baitulmaqdis mencederakan tujuh orang, menurut saksi.

Anwar Berjanji Lagi!


KUALA TERENGGANU - Anwar Ibrahim berjanji kerajaan PH-BN akan menyelesaikan isu doktor kontrak dalam masa tiga tahun lagi.

Donald Trump Mengaku Tidak Bersalah Atas 34 Pertuduhan Jenayah


 Donald Trump mengaku tidak bersalah memalsukan rekod perniagaan untuk menyembunyikan maklumat yang merosakkan menjelang pilihan raya 2016.

03 April 2023

Ramadan Bulan Mulia, Berkat Turunnya Al-Quran


Allah SWT memilih bulan Ramadan berlakunya peristiwa Nuzul al-Quran (diturunkan al-Quran), yang menunjukkan kelebihan bulan yang mulia dan berkat ini. Firman Allah SWT:

Wanita Berjiwa Kental Sentiasa Mendepani Cabaran

  Oleh : Aqilah Mohd Jafri / Gambar : Hajar Kamarudin  MARANG - Wanita berjiwa kental dengan semangat perjuangan dalam mendepani cabaran sej...