28 April 2023

Jamuan Raya Tiga Mukim Dekati Pengundi

 


Oleh : RR

BESUT - PAS DUN Kuala Besut mengadakan jamuan sempena Hari Raya Aidilfitri secara berperingkat di tiga mukim untuk bersua muka dan mendekati para penduduk dengan lebih rapat.

Pemuda Yakin Sokongan Pengundi Muda Meningkat pada PRN


Pemuda PAS Terengganu yakin, sokongan pengundi muda akan bertambah pada pilihan raya negeri (PRN) akan datang berbanding jumlah pada PRU baru-baru ini.

27 April 2023

Perang Sudan Makin Meruncing, Kedua-dua Pihak Berperang Tidak Bersedia Berdamai


 Utusan tertinggi Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu untuk Sudan berkata, para pemimpin tentera dari pihak-pihak yang berperang di Sudan tidak bersedia untuk gencatan senjata sepenuhnya.

Beribu-ribu Memasuki Ethiopia Lari Dari Pertempuran Sudan

 


Beribu-ribu orang telah memasuki Ethiopia kerana melarikan diri dari pertempuran di negara jiran Sudan, kata seorang pegawai Ethiopia pada hari Rabu.

Seluang Yang Tidak Boleh Dipancing


Seluang ialah spesies ikan kecil yang paling dibenci oleh kaki pancing, kerana ia hanya memakan umpan dan meninggalkan mata pancing sahaja kerana saiznya yang kecil, sebelum sempat dimakan oleh ikan besar yang mahu ditangkap. Menyebabkan pemancing sangat kecewa dengan sebab gangguannya yang menghabiskan umpan tanpa memperoleh sebarang hasil. 

5000 Orang Hadir Rumah Terbuka PAS Besut

 


Oleh : RR 

BESUT – Seramai 5000 orang penduduk sekitar hadir meraikan sambutan Rumah Terbuka PAS Kawasan Besut yang diadakan Dewan Gong Kemuntong.

24 April 2023

Gencatan Senjata Berakhir, Pertempuran Berterusan

 


Gencatan senjata selama 72 jam telah berakhir di Sudan ketika pertempuran berterusan antara tentera negara itu dan kumpulan separa tentera, persatuan doktor tempatan mengumumkan pada hari Sabtu.

Wanita Berjiwa Kental Sentiasa Mendepani Cabaran

  Oleh : Aqilah Mohd Jafri / Gambar : Hajar Kamarudin  MARANG - Wanita berjiwa kental dengan semangat perjuangan dalam mendepani cabaran sej...