11 Jun 2022

Anak Muda Bangkit Tentang Penghinaan Terhadap Nabi


KUALA TERENGGANU - Para Pemuda Islam di negeri ini perlu bangkit mempertahankan akidah dan menentang terhadap sebarang penghinaan terhadap Nabi Muhammad SAW.

PAS Besut Kecam Tindakan Melampau Hina Ar-Rasul


KUALA TERENGGANU - PAS Kawasan Besut mengecam tindakan melampau menghina junjungan besar Rasulullah SAW yang dilakukan oleh dua ahli politik kanan parti pemerintah India Bharatiya Janata Party (BJP). 

09 Jun 2022

Boris Johnson Selamat

 


Perdana Menteri Britain, Boris Johnson pada Isnin memenangi undi tidak percaya di kalangan penggubal undang-undang Konservatif, menyelamatkan jawatan perdana menteri yang tidak menentu.

350 Terima Geran Kekal


BESUT - Pihak MTD Hulu Besut merakamkan ucapan terima kasih kepada YAB Menteri Besar Terengganu kerana menyampaikan geran kekal kepada 350 orang di DUN Hulu Besut. 

08 Jun 2022

Never Insult Our Beloved Prophet


Muslims all around the world should strongly condemn the action by two politicians from Indian ruling party (BJP), who insulted our beloved Prophet Muhammad SAW.

07 Jun 2022

Anak Terengganu Di Perantauan Pulang Sokong PAS


KUALA TERENGGANU - Pengarah Majlis Tindakan DUN(MTD) Seberang Takir, Mohd Fadhil Wahab yakin, anak Terengganu di Johor yakin akan pulang untuk mengundi PAS pada Pilihan Raya Umum (PRU) akan datang.

Penghinaan Terhadap ArRasul; Adakah Satu Kebetulan

Penunjuk perasaan mengadakan bantahan di Karachi terhadap kenyataan pegawai BJP yang menghina Nabi Muhammad SAW. - FOTO AFP

Oleh: Dr Riduan Mohamad Nor .

Minggu lepas  dalam euforia kegembiraan menyambut lebaran sehingga melangkaui bulan Syawal telah dihangatkan dengan isu penghinaan terhadap Nabi Muhammad SAW oleh Nupur Sharma dan Naveen Jindal di negara India yang diperintah oleh BJP ( Parti Ekstremis Hindu yang mendokong ideologi Hindusva). Kedua tokoh politik BJP ini telah membuat komen yang jelek terhadap kemuliaan Rasulullah dan Aisyah RA didalam rancangan televisyen dan juga tweeter.

05 Jun 2022

Dilema Media


Media berperanan besar dalam mempengaruhi pemikiran masyarakat, sama ada bagi menegakkan kebenaran atau menyebarkan pembohongan, kebatilan dan kesesatan. Termasuklah juga menganjurkan aktiviti kebajikan atau maksiat, sehingga membela penjenayah.

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...