18 Februari 2023

Sasar Kutip RM500,000 Tabung Kemanusiaan Tukiye


MARANG - PAS Terengganu melalui PASReleif melancarkan Tabung Kemanusiaan  Terengganu for Turkiye bermula hari ini dengan sasaran sekurang-kurangnya RM500,000 dari negeri ini. 

16 Februari 2023

"Berbaloi Beri Undi Kepada PAS"

Hasbullah, paling kiri

DUNGUN - Itulah kata-kata yang terbit daripada nurani pemuda, seorang diantara 374 peserta Rancangan Tanah Berkelompok (RTB) 'ByPass' Batu Tiong. 

14 Februari 2023

Jajaran Yang Merugikan Melayu Islam


Oleh : Pyang Mamat

KEMAMAN - Laluan baru yang dikenali sebagai 'Laluan Sutera' yang bakal dilakarkan pasti akan merugikan masyarakat Melayu Islam di Malaysia. 

13 Februari 2023

Organisasi PAS Ibarat Kanopi


DUNGUN - Organisasi di dalam PAS ibarat sebuah kanopi yang mempunyai empat tiang dan jika tidak cukup maka ianya tidak dapat berdiri.

Petunjuk Kuat’ Putin Luluskan Bekalan Peluru Berpandu Yang Tembak MH17


Pasukan penyiasat antarabangsa berkata terdapat "petunjuk kukuh" bahawa Presiden Rusia Vladimir Putin meluluskan pembekalan peluru berpandu itu kepada pemisah yang menembak jatuh pesawat Malaysia Airlines MH17 di timur Ukraine pada 2014.

Kerajaan Campuran PHBN Yang Tidak Madani


Perkataan madani dirujuk kepada negara Madinah yang ditunjuk teladannya oleh Rasulullah SAW. Pemerintahannya yang berlaku adil kepada semua anggota masyarakat majmuk termasuk terhadap musuh yang menceroboh dan melampau, menjadikan Madinah terus bertahan, malah kerajaannya tidak jatuh dengan kewafatan Rasulullah SAW. 

12 Februari 2023

Ukhuwah Tunjang Sesebuah Organisasi


Oleh : Pyang Mamat

KEMAMAN - Perasaan kasih sayang, tolong menolong, rendah diri, tiada dengki dan bertolak ansur adalah kekuatan kepada sesebuah pertubuhan mahupun institusi itu dalam menjalankan gerak kerjanya. 

Petisyen Pilihanraya Kemaman Dibatalkan

 


Oleh Suhaimi Taib

Kuala Terengganu: Mahkamah Pilihan Raya Terengganu  memerintahkan Petisyen Pilihan Raya Parlimen P. 040 Kemaman dibatalkan dengan kos berjumlah RM30,000.

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...