20 Julai 2013

Che Long Harap Keputusan Undi Awal Lebih Baik

http://buletinonline.net/images/stories/aberita24/chelongundiawal.jpgBESUT - Calon PAS bagi Pilihan Raya Kecil (PRK) N1 Kuala Besut, Haji Endot@ Azlan Yusof atau panggilan mesranya ‘Che Long’ berada di Pusat Pengundi awal dari pagi kehingga ke petang.

Kehadiran Che Long seawal jam 8.30 pagi menyantuni anggota tentera dan polis yang terlibat dengan pengundian awal yang diadakan di Dewan Serbaguna Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM), Gong Kedak Besut, hari ini.

300 Penduduk Jadi Mangsa Dendam Politik BN

BESUT - Lebih 300 penduduk di Kampung Padang Luas dan Padang Landak hanya mampu berputih mata, selepas rumah yang dibina di atas tanah diberi lesen menduduki sementara (tol) menjadi mangsa dendam politik Umno.

Seramai 65 penduduk di Kampung Padang Luas dan 250 penduduk di Padang Landak, Dun Jertih mengharap tanah yang diluluskan kerajaan negeri semasa di bawah pentadbiran PAS  pada 1999 menjadi tempat anak cucu berteduh.

Tengku Zaihan Cuai

BESUT - Mantan Timbalan Pengarah Jabatan Pertanian Negeri Terengganu Haji Mohamad Said menyifatkan jurutera Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS) daerah Besut cuai dalam melaksanakan amanahnya mengakibatkan rakyat dan kerajaan mengalami kerugian jutaan ringgit.

Menurutnya, empangan di Pengkalan Nangka, Kampung Nangka dekat sini yang bernilai kira-kira RM 12 juta pecah akibat hakisan kerana tidak di pantau dan diselenggara dengan baik.

Abby Ajak Pengundi Kuala Besut Pilih Islam

Selebriti terkenal tanahair yang kembali menghayati hidup Islam dan aktif dengan dunia politik Islam turut serta berkempen bagi membantu kemenangan calon PAS, Haji Endot@Azlan Yusof atau ‘Che Long’.

Abby Abadi atau nama sebenarnya Arbaiyah Abdul Manan kini turut berada di Kuala Besut bagi membantu kempen Che Long.

"Minta adik-kakak semua undi 'ambo',"Seru Che Long

BESUT - Kempen Pilihan Raya Kecil (PRK) yang masuk hari ke lapan menyaksikan calon PAS, Haji Endot@Azlan Yusof atau lebih mesra dengan panggilan ‘Che Long’ semakin popular.

Nama Che Long mula meniti dari ‘bibir ke bibir’ dan ‘mulut ke mulut’ di kalangan rakyat khususnya kepada para pengundi di Dewan Undangan Negeri (Dun) Kuala Besut.

19 Julai 2013

Che Long Ada Kelebihan

BESUT - Parti DAP Terengganu berkeyakinan tinggi tidak mustahil calon PAS yang bertanding Pilihan-- Raya Kecil (PRK) Kuala Besut bakal membuat kejutan menang pada hari mengundi, 24 Julai nanti. 

Pengerusinya, Ng Chai Hing berkata populariti calon PAS, Haji Endot@Azlan Yusuf di kalangan masyarakat setempat diakui benar.

Dun Rantau Abang dan Teluk Pasu kekal milik PAS

- Dun Rantau Abang dan Teluk Pasu kekal milik PAS

Mahkamah Tinggi Malaya Kuala Terengganu menolak dengan kos dua petisyen yang difailkan oleh Barisan Nasional (BN) untuk membatalkan keputusan Pilihan Raya Umum (PRU) yang dimenangi PAS.

Pempetisyen tersebut dibuat oleh calon BN-Rantau Abang, Dato Zaabar Mohd Adib selaku plaintif terhadap Pegawai Pengurus Pilihan Raya, Haji Mohd Akil Haji Mat (defendan).

18 Julai 2013

Che Long Larang Tutup Pagar Rumah, Ajar Anak-anak Pemurah

http://buletinonline.net/images/stories/aberita24/IMG_3834.jpgBESUT - Calon PAS, Haji Endut@ Azlan Yusof yang ebih dikenali sebagai Che Long sering mengingatkan keluarganya supaya memberi kemudahan kepada tetamu yang datang kerumahnya dan mengajar nak-anak menyantuni masyarakat supaya tidak bersifat kedekut

“Che Long sering berpesan kepada saya dan anak-anak jangan tutup pintu pagar rumah, kalau tidak akan menyukarkan tetamu datang.

Dewan Orang Ramai Jadi Hotel Milik Peribadi Pemimpin UMNO

http://buletinonline.net/images/stories/aberita24/hotelsamudera%20asalnya%20sebah%20dewan%20orang%20ramai%20yang%20bertukar%20menjadi%20hotel%20milik%20perinbadi%20pemimpin%20umno.jpgKUALA BESUT - Naib Presiden PAS Datuk Husam Musa menggesa Menteri Besar Terengganu Dato' Seri Ahmad Said menjelaskan, bagaimana sebuah dewan orang ramai di pekan Kuala Besut boleh menjadi sebuah hotel milik peribadi seorang pemimpin Umno dan Barisan Nasional (BN).

Hotel Samudera yang terletak berhampiran dengan stesyen bas dan teksi Kuala Besut asalnya adalah bangunan milik kerajaan yang menempatkan sebuah restoran keluarga dan dewan badminton yang menjadi premis riadah bagi belia dan orang muda Kuala Besut.

Che Long Ziarah Allahyarham Lijah

http://buletinonline.net/images/stories/aberita24/che%20long%20lijah%20kematian.jpgCalon PAS bagi Pilihan Raya Kecil (PRK) N1 Kuala Besut, Haji Endot@Azlan Yusof yang lebih mesra dengan panggilan ‘Che Long’ sempat meluangkan sedikit masanya menziarahi satu jenazah meski pun dalam kesibukkan berkempen.

Jenazah Allahyarham Lijah Puteh, 77, disahkan meninggal dunia kira-kira jam 11.00 malam Selasa lalu akibat sakit tua di rumahnya Kampung Alor Pisang, Kuala Besut.

17 Julai 2013

PRK Kuala Besut; RM 288.847 Juta Sogokan Telah DiLakukan BN

http://buletinonline.net/images/stories/aberita23/20130712_175644%281%29.jpgTempoh kempen sedang berjalan sekarang untuk PRK Kuala Besut dimana pihak Suruhanjaya Pilihanraya Malaysia (SPR) telah menetapkan tarikh mengundi adalah pada 24 Julai 2013.

Menurut MAFREL, pemerhatian yang dibuat dari kempen hari pertama pada 12 Julai sehingga hari ini, 17 Julai, Barisan Nasional (BN) tanpa sedikit pun merasa malu menggunakan taktik lama 'menyogok' rakyat dengan rasuah pembangunan.

Pimpinan Umno Keliru dan Mengelirukan Syiar Islam

Orang ramai diminta agar tidak termakan dengan kenyataan-kenyataan dari pimpinan Umno yang dilihat sebagai Islamik, tetapi dalam masa yang sama ia sebenarnya tersasar jauh daripada sunnah.

Ini adalah penting bagi menjaga umat Islam dari terjerumus ke dalam perangkap mereka yang berkepentingan terlebih lagi dalam suasana pilihanraya kecil (PRK) Kuala Besut sedang berlangsung.

Demi 'Rakyat DiDahulukan', Muhyiddin Dicabar Batal Tanah Wakil Rakyat

http://buletinonline.net/images/stories/aberita24/tanah%20wakil%20rakyat%20besut.jpgBESUT - PAS hari ini  mencabar Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyidn Yasin agar mengarahkan Menteri Besar Terengganu Dato' Seri Ahmad Said supaya membatalkan pemberian  2.5 ekar tanah ( satu hektar) kepada semua wakil wakil rakyat yang telah di dedahkan baru baru ini.

Menurut Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Ladang Dato' Tengku Hassan Omar, sidang media PAS pada hari Isnin,15hb Julai lalu, telah mendapat jawab balas daripada Menteri Besar Terengganu sebagaimana dilaporkan dalam Utusan Malaysia, The Malay Mail.

16 Julai 2013

1,000 Ekar Sawah Terbiar Akibat Empangan Pecah

http://buletinonline.net/images/stories/aberita24/Gong%20Manoka.jpg- Calon BN, Tengku Zaihan Mesti Bertagggungjawab
BESUT - Seluas kira-kira 1,000 ekar sawah padi terbiar kerana tidak dapat diusahakan sejak lebih setahun lalu akibat sikap tidak bertanggungjawab kerajaan Umno da Barisan Nasional (BN) dan kecuaian pihak Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS) , khususnya jurutera berkenaan.

"Sudah lebih 3 musim, kira-kira 1,000 ekar tanah sawah meliputi kawasan penanaman padi di Kampung Tok Saboh, Kampung Nangka, Kampung Bharu dan Kampung Gong Manok di dalam kawasan Dun Kuala Besut kering kontang,

15 Julai 2013

PRK Kuala Besut: Awas! BN Akan ‘Jerat’ Pengundi

http://buletinonline.net/images/stories/aberita24/w.azhar1.jpgBESUT - PAS Terengganu melahirkan rasa kebimbangannya terhadap janji-janji Barisan Nasional (BN) dalam kempen Pilihan Raya Kecil (PRK) di Dewan Undangan Negeri (Dun) Kuala Besut akan menjadi ‘jerat’ pengundi.

Yang Dipertua PAS Besut, Ustaz Wan Azhar Wan Ahmad berkata kebimbangan PAS berasas sama ada janji-janji Umno-BN untuk rakyat itu realiti atau sekadar kempen pilihan raya.

14 Julai 2013

Orang Kuala Besut Tidak Kenal Tengku Zaihan

http://buletinonline.net/images/stories/aberita23/Che%20Long%20bersama%20pegawai%20TUDM%20di%20masjid%20pengkalan%20TUDM%20Gong%20Kedak.jpgKUALA BESUT - Setiausaha Agung PAS Datuk Mustafa Ali mendakwa bahawa calon Barisan ini tidak diterima baik oleh orang ramai kerana beliau bukan anak tempatan yang dilahirkan serta menjadi calon payung terjun.

"Saya tidak berniat untuk melancarkan serangan peribadi terhadap calon tetapi kami telah menerima maklum balas negatif daripada pengundi di sini mengenai beliau. Saya telah mendengar banyak versi, termasuk fakta bahawa dia tidak dilahirkan dan tidak pula dia tinggal di sini.

Kemiskinan aset BN ‘ikat’ pengundi

http://buletinonline.net/images/stories/aberita23/miskin%20kuala%20besut.jpgBESUT - Setiausaha Agung PAS, Dato’ Mustafa Ali berkata Umno dan kerajaan Barisan Nasional (BN) menjadikan kemiskinan rakyat sebagai aset penting kepada parti itu untuk mengikat pengundi setia bersama BN.

Beliau menegaskan Umno menjadikan kemiskinan rakyat itu sebagai aset penting kepada parti agar masyarakat dan pengundinya ‘terlekat’ kepada BN.

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...