29 Oktober 2020

Allah Dan Rasul Menjadi Keutamaan


KUALA TERENGGANU -  Islam mengajar umatnya untuk sentiasa meletakkan Allah dan Rasulnya sebagai keutamaan dan mempertahankannya dalam apa jua keadaan. 

28 Oktober 2020

Perutusan Presiden PAS Sempena Maulidur Rasul


Firman Allah SWT:

﴿هُوَ ٱلَّذِىٓ أَرۡسَلَ رَسُولَهُۥ بِٱلۡهُدَىٰ وَدِينِ ٱلۡحَقِّ لِيُظۡهِرَهُۥ عَلَى ٱلدِّينِ كُلِّهِۦ وَلَوۡ كَرِهَ ٱلۡمُشۡرِكُونَ٩﴾

“Dialah yang telah mengutus Rasul-Nya (Muhammad SAW) dengan membawa hidayat petunjuk dan agama yang benar (agama Islam), supaya Dia memenangkannya dan meninggikannya atas segala agama yang lain (agama, ideologi, teori, dan apa-apa sahaja), walaupun orang-orang Musyrik tidak menyukainya.” (Surah al-Saff: 9)

Hargai Jasa Media


 KUALA TERENGGANU - Majlis Jamuan Makan Tengahari bersama semua pengamal media adalah untuk menghargai jasa mereka dalam melaksanakan tugasan membuat liputan isu semasa berkaitan kerajaan negeri. 

27 Oktober 2020

Menghina Rasulullah SAW: Siapa Pelampau Sebenar?


Melampau ialah kelakuan yang keterlaluan dan melewati batas fitrah kemanusiaan yang berbeza dengan haiwan yang tidak berakal. Ini kerana haiwan juga mempunyai perasaan secara tabii seperti sayang kepada anak dan ibunya.

Perjuangan Untuk Apa?


 Politik ni sangat fleksibel. Musuh boleh jadi kawan, kawan boleh jadi musuh. Rahsia boleh jadi pengumuman, pengumuman kadang-kadang boleh ditarik semula menjadi rahsia. Janji dahulu yang diberikan, adakalanya tidak dilaksanakan. Yang tiada dalam perjanjian pula, tidak kurang diberikan, walaupun tidak diminta. Kadang-kadang nama orang besar diguna untuk menguatkan diri, meskipun tidak pernah dipersetujui.

PAS Junjung Kasih Yang Di-Pertuan Agong Dan Pertegas Sokongan Penuh Kepimpinan Perdana Menteri.

 


PAS menjunjung kasih ke hadapan KDYMM Yang di-Pertuan Agong atas kebersamaan Baginda dengan Kerajaan dalam usaha gigih menguruskan dan menanganipenularan pandemik COVID-19 yang menjejaskan kehidupan rakyat jelata.

Situasi Terkini Covid-19 Di Terengganu


 Jabatan Kesihatan Negeri Terengganu telah merekodkan tiga (3) kes baru Covid-19 dan tiada pertambahan kes sembuh menjadikan terdapat 21 kes Covid-19 aktif di Negeri Terengganu dengan jumlah keseluruhan sebanyak 176 kes. 

Tindak Balas Boikot Produk Perancis

 


Tindak balas terhadap kritikan Presiden Perancis Emmanuel Macron terhadap Islam semakin meningkat. 

Aturan Allah Tidak Terduga


Oleh : Nooreni Abu Bakar 

DUNGUN- Pejuang Parti Islam Se-Malaysia (PAS) diingatkan agar sentiasa bekerja   untuk menaikkan imej Islam dan perjuangannya tanpa  beralasan kerana setiap Allah tidak dapat diduga. 

25 Oktober 2020

Pembinaan Rumah Padang Setengge Berjalan Lancar


KUALA TERENGGANU - Pembinaan rumah Padang Setengge, Kuala Berang yang terbengkalai sekian lama kini sedang berjalan dengan lancar.

Wanita Berjiwa Kental Sentiasa Mendepani Cabaran

  Oleh : Aqilah Mohd Jafri / Gambar : Hajar Kamarudin  MARANG - Wanita berjiwa kental dengan semangat perjuangan dalam mendepani cabaran sej...