30 Mei 2020

Ahli PAS Hebat, Selalu Tegur Pemimpin Atasan


Saya cuba menulis isu ini pada bulan Ramadan lalu, tetapi agak tersekat kerana beberapa faktor yang saya fikirkan lebih baik pandangan saya ini dikemukakan selepas Aidlifitri.

DPPHT Bantu Mangsa Kebakaran


Oleh : Muhammad Najib Ismail

HULU TERENGGANU - Dewan Pemuda PAS Kawasan Hulu Terengganu (DPPHT) menyantuni mangsa kebakaran di Kampung Beladau Kolam, Manir yang berlaku lewat petang Khamis 28 Mei.

28 Mei 2020

PAS Ucap Takziah Kepada Keluarga Mangsa Lemas


KUALA TERENGGANU- PAS ucap takziah kepada keluarga mangsa kejadian lemas yang berlaku pada jam 6.30 petang semalam di Muara Sungai Telemong.

'Veteren' PAS Bukit Besi Dihargai


Oleh : Adli Mohamad

DUNGUN- Segala pengorbanan dan jasa golongan 'orang-orang lama'  PAS di Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Besi sangat dihargai.

27 Mei 2020

Masih Dipercayai Lagikah PAN?


Beberapa ketika dahulu, sewaktu Covid 19 begitu hebat menyerang negara, malah seluruh dunia, masyarakat Malaysia secara umumnya berganding bahu bersama kerajaan bagi mempertahankan negara dan rakyat daripada terkesan dek kerana wabak yang membunuh ini. Rakyat begitu patuh dengan ketetapan yang dikeluarkan kerajaan dari semasa ke semasa. Kepercayaan kepada kerajaan begitu tinggi.

Siasat Dan Ambil Tindakan!


Oleh : Izzat Al Qushairi

KUALA TERENGGANU - Dewan Pemuda PAS Negeri Terengganu (DPPNT) menggesa agar pihak berkuasa menyiasat dan mengambil tindakan selanjutnya keatas laporan polis terhadap Ahli Parlimen Kuala Langat, Dato' Dr Xiaver Jayakumar.

26 Mei 2020

Covid 19: Mengapa Parlimen Ringkas Pun Tidak Boleh?

Saya tertarik dengan mereka yang beriman dengan demokrasi sehingga melampaui batas lebih daripada kepatuhan kepada rukun Islam.

Amaran 'Puncak Kedua' Gelombang Covid-19


Organisasi Kesihatan Sedunia (WHO) memberi amaran tentang berlaku situasi puncak kedua penularan Covid-19 walaupun keadaan di sesetengah negara telah menunjukkan penurunan.

1 Syawal Disambut GembiraKUALA TERENGGANU - Kedatangan 1 Syawal disambut dengan gembira walaupun keadaan berbeza, dalam suasana negara menghadapi penularan pandemik Covid-19.

25 Mei 2020

Ekonomi Malaysia Mampu Kekal Positif


Lajnah Ekonomi, Hartanah dan Pembangunan Usahawan PAS Pusat menyifatkan prestasi ekonomi Malaysia yang tumbuh pada kadar 0.7% untuk suku pertama 2020, sebagai bukti daya tahannya dalam menghadapi pandemik Covid-19. Walaupun ini merupakan penurunan kadar pertumbuhan yang drastik dan paling rendah sejak tahun 2009, namun ianya berlawanan dengan jangkaan para penganalisa yang terdahulu mengjangkakan ekonomi Malaysia akan mengalami penguncupan sebanyak 1%.

Aidilfitri Norma Baharu Sesuai Syariat


Oleh : Nooreni Abu Bakar

DUNGUN - Sambutan Aidil Fitri dalam kandungan norma baharu sesuai dengan syariat Islam apabila semua ahli keluarga dapat berkumpul merayakan hari kemenangan itu.

Inspirasi Dua Suri Hati Mantan MB Terengganu

  Oleh : Azizah Mahmood  KUALA TERENGGANU - Menelusuri   pengalaman kehidupan  dua suri hati mantan Menteri Besar Terengganu cukup menginspi...