17 Februari 2012

‘Tragedi’ Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin Sangat Memalukan Rakyat Terengganu


KUALA TERENGGANU – Kejadian bumbung Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin (SSMZA) yang runtuh dan kecurian peralatan stadium tersebut yang bernilai RM50 juta adalah ‘tragedi’ yang sangat-sangat memalukan rakyat negeri Terengganu.

Oleh itu, tiga orang wakil rakyat PAS, ADUN Batu Burok Dr Syed Azman Syed Ahmad bersama ADUN Bukit Tunggal Dr Alias Razak dan ADUN Bukit Payong telah memperbaharui laporan berkaitan perkara tersebut kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

16 Februari 2012

Segerakan Pembinaan Jambatan Pulau Sekati


KUALA NERUS – Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Tunggal Dr Alias Razak menggesa dibina segera jambatan di atas Sungai Terengganu ke Pulau Sekati menggantikan jambatan kayu sedia ada sudah uzur dan membahayakan keselamatan penggunannya.

“Jambatan kayu ke Pulau Sekati yang dibina sejak 20 tahun lalu sudah semakin reput, ada kayu papan tercabut, berlubang-berlubang  dan membahayakan penggunanya khususnya penduduk Pulau tersebut,

14 Februari 2012

Peniaga Pasar Borong Gong Pauh Mengeluh, Bayar Sewa Tapi Infrastruktur Tidak Di Perbaiki


KUALA TERENGGANU – Para peniaga di Pasar Borong Gong Pauh dekat sini melahirkan rasa tidak puas hati kepada pihak Majlis Bandaraya Kuala Terengganu (MBKT) kerana tidak memperbaiki infrastruktur asas pasar tersebut walaupun mereka membayar sewa.

Kemudahan asas seperti jalan dan perparitan yang rosak dan bekalan air yang  terputus bekalannya tidak dipulihkan sejak sekian lama.

13 Februari 2012

Aman Kampus Tersalah Masuk SMKA Tok Jiring; Ajar Budak-budak Sekolah Agama Menari


KUALA NERUS – Program tajaan Umno dan Barisan Nasional (BN), Aman Kampus telah ‘tersalah masuk’ mengadakan program jelajahnya di Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Tok Jiring Kuala Terengganu dekat sini, pada Ahad 12 Februari.

Program yang kononnya akan memperksakan golongan muda sebagaimana disifatkan Presiden Persatuan Alumni Pemimpin Mahasiswa Aspirasi Malaysia (ASPIRASI), Mohd Shahar Abdullah,  tersasar jauh apabilamenyalahgunakan premis sekolah dan budak-bdak sekolah.

PAS Besut Yakin Agenda OTB 4+1 akan mencapai kejayaan


BESUT - Yang Dipertuanya, Ustaz Wan Azhar Wan Ahmad yakin misi dan visi agenda “Operasi Tawan Besut” (OTB) 4+1  akan mencapai kejayaan dan PAS akan memenangi kesemua kerusi-kerusi di Dewan Undangan Negeri (Dun) dan Parlimen pada Pilihanraya ke-13 akan datang.

Meski pun pihak Umno dan Barisan Nasional (BN) mempersendakan hasrat dan cita-cita PAS menawan Besut namun ia tidak mematahkan semangat, malah menabahkan daya juang jentera pilihanraya PAS.

Mangsa Kebakaran Terima Sumbangan

  DUNGUN - Mangsa kebakaran yang berlaku di Jongok Batu pada dua minggu lepas menerima sumbangan PAS Dungun menerusi Lajnah Kebajikan dan Ke...