08 Januari 2011

Tindakan Zalim Pecat Imam dan Bilal Berterusan

http://buletinonline.net/images/stories/berita38/UMNOR.JPGKUALA TERENGGANU - Sebaik Umno dan Barisan Nasional (Umno/BN) mengambilalih pemerintahan negeri Terengganu daripada PAS pada 21 Mac 2004, dalam masa tidak sampai tiga bulan, pihak Jabatan Hal Ehwal Agama Terengganu (JHEAT) telah mengeluarkan surat rasmi mengumumkan pemansuhan semua Jawatankuasa Masjid Mukim (JMM) yang dilantik di bawah pemerintahan PAS.

Sebilangan imam dan bilal yang telah ditauliahkan oleh Tuanku Sultan turut diambil tindakan, digantung daripada bertugas tanpa sebab munasabah dan elaun mereka turut disekat.

07 Januari 2011

Wartawan Harakah Terengganu Raih Anugerah

http://buletinonline.net/images/stories/berita38/DSC02528.JPGKUALA TERENGGANU - Wartawan Harakah Terengganu, Khairul Azlam Mohamad (KAM,Khairul) telah meraih  Anugerah Penulisan Rencana Terbaik pada Anugerah Kewartawanan Kawat-ExxonMobil kali ke 25 yang dilangsungkan disebuah hotel  disini semalam.

Tulisan Khairul bertajuk 'Warisan Sejarah 100 Tahun Bakal DiMusnahkan' dipilih sebagai pemenang tempat ketiga oleh Panel Juri.

Rencana yang mengisahkan tentang sederetan rumah kedai di kampung Cina Kuala Terengganu kini telah dimusnahkan oleh kerajaan Umno/BN pada tahun 2009.

06 Januari 2011

Persiapan 'PAS Ganti Umno' berjalan lancar

http://buletinonline.net/images/stories/berita38/persiapancukai1.jpg
CHUKAI - Persiapan besar-besaran bagi program Kebangkitan Rakyat PAS ganti Umno, Pakatan ganti Barisan yang akan diadakan di Dataran Tok Guru, Geliga, Chukai, berjalan cukup lancar

Pengarah MTD Chukai, Haji Hanafiah Mat ketika dihubungi berkata, PAS Chukai yang diberi amanah untuk menyediakan segala prasarana bagi program 'Mega' tersebut sudah mencapai kemajuan sebanyak 70%.

Kerajaan Terengganu Beli Itik, Angsa Suku Juta

KUALA TERENGGANU - Kerajaan negeri Terengganu telah membelanjakan hampir suku juta ringgit membeli itik dan angsa demi memnuhi hasrat Menteri Besdar Terengganu, Dato' Seri Ahmad Said.

Sebanyak sebelas jenis itik dan angsa kesemuanya berjumlah 101 ekor telah dibeli oleh kerajaan bernilai RM223, 750 untuk ditempat di Pulau Burung Tasik Kenyir yang dibina dengan kos RM6 juta.

Antara yang termahal adalah ;

05 Januari 2011

Umno perlu diganti untuk masa depan yang lebih baik.

http://buletinonline.net/images/stories/berita37/bantuanwahid.JPGKUALA TERENGGANU - Umno dan Barisan Nasional (BN) yang telah memerintah negara ini sejak lebih 50 tahun lalu, banyak melakukan khianat terhadap amanah dan menyelewengkan harta rakyat

Khususnya di negeri Terengganu, PAS menegaskan bahawa Umno dan BN perlu digantikan bagi menyelamatkan kehidupan dan masa depan rakyat di negeri ini.

Oleh itu, Timbalan Pesuruhjaya PAS Terengganu, Mohd Abdul Wahid Endut berkata Umno-BN perlu ditukar dan digantikan dengan PAS dan Pakatan Rakyat dalam pilihan raya akan datang.

04 Januari 2011

Kerajaan Negeri Tidak Pandai Mengurus Wang Rakyat

KUALA TERENGGANU - Sejak mengambil alih pemerintahan daripada PAS pada tahun 2004, kerajaan negeri Terengganu dibawah pimpinan Umno hanya ‘menadah tangan’ dan semata-mata bergantung kepada ‘ehsan’ kerajaan pusat.

Melalui pengagihan ‘Dana Khas’ kerajaan Pusat menjanjikan sejumlah peruntukkan yang akan diberikan, malangnya sebelum wang tersebut diterima sepenuhnya, kerajaan Terengganu menghabiskan peruntukkan tersebut.

“Apabila dibelanja (habis) (pada) akhir tahun didapati wang tidak mencukupi. Sebab itu, terpaksa diambil dari Wang Amanah Disatukan daripada deposit api, air, cukai tanah dan sebagainya.

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...