04 September 2021

Warga Emas Sebak Muslimat Dan Ameerah Datang Rumah

 


Oleh : Noreni Abu Bakar

KUALA NERUS - Perasaan sebak seorang warga emas tidak dapat disembunyikan apabila sukarelawan Muslimat dan Ameerah datang ke rumahnya, di Kampung Jeram, Manir. 

03 September 2021

Hubungan MN Baik, Mesyuarat Akan Diadakan Dalam Masa Terdekat


KUALA TERENGGANU - Hubungan diantara parti dalam Muafakat Nasional (MN), PAS dan Umno berjalan dengan baik dan mesyuarat rasmi akan diadakan dalam masa terdekat.

Perpaduan Ummah: Perspektif Islam Bersama Keluarga Masyarakat Majmuk Malaysia


Tasawwur Islam telah dikelirukan oleh pandangan pihak yang jahil berkenaannya. Tambahan lagi, terdapat dalam kalangan mereka yang mempunyai semangat permusuhan dan berdendam terhadap kejayaan yang telah dicapai oleh Islam. 

UK Akan Adakan Sesi 'Libat Urus' Dengan Taliban

 

Pemimpin Taliban mengatakan pembentukan kerajaan Afghanistan baharu pada peringkat akhir

Setiausaha luar Britain, Dominic Raab, mengatakan bahawa 'libaturus langsung' diperlukan dengan Taliban yang kini menguasai Afghanistan. 

Muslimat, Ameerah Dan Briged Agih Air Minuman


KUALA TERENGGANU – Muslimat, Ameerah dan Briged  Terengganu bersama membantu warga yang menghadapi masalah bekalan air kali kedua di Kuala Nerus dan sebahagian Kuala Terengganu. 

02 September 2021

Lawatan Timbalan Presiden PAS Merangkap Menteri Alam Sekitar Dan Air ke Negeri Terengganu

 

KUALA TERENGGANU - Timbalan Presiden PAS merangkap Menteri Alam Sekitar dan Air Yang Berhormat Ustaz Dato' Sri Tuan Ibrahim bin Tuan Man akan mengadakan lawatan kerja ke negeri Terengganu pada hari ini, Khamis 2 September.

01 September 2021

Saran Bantuan ‘One Off’ Kepada Pengusaha Sekolah Tahfiz


KUALA TERENGGANU – Kerajaaan Persekutuan khususnya Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) disaran  memberikan bantuan ‘One Off’ kepada pengusaha Sekolah Tahfiz di seluruh negara.

Anggota Amal Bersekang Mata Jayakan Misi Bantuan Air


DUNGUN - Anggota Jabatan Amal Malaysia (JAM) sanggup bersekang mata dalam menjayakan Misi Bantuan Air membantu penduduk Kuala Nerus yang terjejas. 

31 Ogos 2021

Peralatan Tentera Puluhan Juta Dolar Dirosakkan


Tentera AS merosakkan sejumlah pesawat dan kenderaan berperisai serta sistem pertahanan roket berteknologi tingi bernilai puluhan juta dolar di lapangan terbang Kabul sebelum meninggalkan negara itu pada Isnin. 

Ulama Ajak Rakyat Hargai Perjuangan Generasi Terdahulu

 


KUALA TERENGGANU - Dewan Ulamak PAS Pusat (DUPP) mengajak semua pihak untuk menghargai dan menghayati perjuangan generasi terdahulu, Raja dan Sultan dan para ulama serta seluruh pemimpin rakyat yang bangkit memperjuangkan kemerdekaan tanah air daripada cengkaman penjajah.

30 Ogos 2021

Hayati Merdeka, Jauhi Anasir Rugikan Negara


KUALA TERENGGANU - Dewan Pemuda PAS Negeri Terengganu menyeru agar setiap anak muda menyambut serta menghayati kemerdekaan negara dengan membebaskan diri daripada segala anasir negatif yang akan merugikan negara.

Politik Matang Lawan Politik Budak-budak


Umum mengetahui bahawa Terengganu sedang menghadapi krisis air yang besar. Pelbagai pihak berganding bahu untuk membantu. Pihak kerajaan jalankan tanggungjawabnya untuk membaiki kerosakan dan menghantar bantuan air.

Selamat Bertugas Kabinet Baru; Tekun Dan Beristiqamah

 

Tanpa diragukan lagi bahawa kabinet baharu pimpinan YAB Dato' Sri Ismail Sabri Yaakob adalah kesinambungan daripada tugas yang telah dilaksanakan oleh barisan kabinet kerajaan Perikatan Nasional (PN) pimpinan Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Wanita Berjiwa Kental Sentiasa Mendepani Cabaran

  Oleh : Aqilah Mohd Jafri / Gambar : Hajar Kamarudin  MARANG - Wanita berjiwa kental dengan semangat perjuangan dalam mendepani cabaran sej...