19 Mei 2023

Kerajaan Lalang Ditiup Angin


Kerajaan campuran ciptaan Pakatan Harapan (PH) menamakan campurannya dengan jenama Kerajaan Perpaduan yang agak berlainan daripada istilah sebenar dalam kamus politik semua bahasa. Cara mereka mengumpulkan sokongannya juga agak luar biasa daripada amalan biasa. 

Lebih 80,000 Hadir Rumah Terbuka PAS Terengganu

KUALA TER


ENGGANU, 19 Mei - Lebih 80,000 pengunjung telah hadir memeriahkan Rumah Terbuka PAS Terengganu sekali gus melebihi sasaran dimana pada awalnya dijangka dihadiri 50,000 orang.

18 Mei 2023

Puad Dan Pemimpin Umno Perlu Cermin Diri!


Ahli Majlis Tertinggi Umno, Puad Zarkashi dan semua pemimpin parti itu perlu cermin diri sendiri sebelum menuduh PAS 'menumpang rumah orang lain'.

Hari Raya Medan KAMI BersilaturrahimKUALA NERUS - Kelab Aktivis Media Insipirasi (KAMI) tidak terkecuali meraikan sambutan Syawal pada Kali ini dengan mengadakan Majlis Rumah Terbuka sebagai medan untuk bersilaturrahim.

17 Mei 2023

'Pulau' Dan Filem Sampah


 Oleh : KakiWayang

Saya seorang yang gemar menonton filem dan saya tak marah kalau ada orang yang panggil saya 'taik filem'. 

Hubungan PAS Dengan Semua Pihak Mengikut Sempadan Agama Islam


PAS tetap berpegang dengan konsep bahawa politik itu sebahagian daripada agama, bukan agama menjadi sebahagian daripada politik sehingga agama boleh diperalatkan. Maka, sesiapa sahaja malah semua pihak diharamkan memperalatkan agama Islam, sehingga diharamkan dan dihukum sesat sesiapa yang memisahkan politik daripada agama Islam. 

16 Mei 2023

Jom Hadir Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri PAS Negeri Terengganu


Semua rakyat negeri ini dijemput untuk menghadiri Majlis Rumah Terbuka sempena Aidilfitri anjuran Badan Perhubungan PAS Negeri Terengganu (BPPNT). 

Bantuan Kecemasan Syuhada Dan Anak Yatim Gaza


 Semalam kami bergerak ke Gaza Tengah dan Gaza Selatan, alhamdulillah seluruh rumah yang dibom sehingga musnah sepenuhnya dan rosak sehingga tak boleh didiami telah kita santuni. 

14 Mei 2023

Kerajaan Madani Disaran Matang Dan 'Non-Partisan'

 


Kerajaan Madani pimpinan Dato Seri Anwar Ibrahim disaran agar lebih matang dan melaksanakan tindakan tidak memihak atau ‘non-partisan’.

Pertempuran Israel-Palestin Berterusan Untuk Hari Ke-5


 Tentera udara rejim Israel terus menyerang sasaran pejuang di Semenanjung Gaza pada hari Sabtu, ketika harapan untuk gencatan senjata antara Israel dan kumpulan militan pimpinan Hamas kelihatan semakin berkurangan.

Inspirasi Dua Suri Hati Mantan MB Terengganu

  Oleh : Azizah Mahmood  KUALA TERENGGANU - Menelusuri   pengalaman kehidupan  dua suri hati mantan Menteri Besar Terengganu cukup menginspi...