12 September 2020

Umat Islam Perlu Lebih Sensitif


 Oleh : Saifullah Jusoh

BESUT - Umat Islam di Malaysia diseru supaya lebih sensitif apabila melibatkan isu-isu yang berkaitan dengan agama. 

11 September 2020

Ahli Dan Penyokong PAS Kekal Tenang Menjelang PRN Ke-16 Sabah


Ahli dan penyokong PAS Sabah tenang dan sabar menghadapi 'sepak terajang' karenah parti-parti dan kecamuk para politikus Sabah, menjelang penamaan calon Pilihan Raya Negeri (PRN) Kali Ke-16.

10 September 2020

Halia Setiap Hari

 


Badan anda nak sihat? Ini berlaku apabila anda makan halia setiap hari selama sebulan kerana rempah yang berasal dari Asia Tenggara itu, kaya dengan bahan kimia semula jadi.

Ameerah Siap Siaga Hadapi PRU-15


KUALA TERENGGANU - Ameerah Malaysia yang menjadi wadah wanita muda Malaysia sentiasa bersedia dengan sebarang kemungkinan, termasuk pilihan raya umum kali ke-15 lebih awal.

08 September 2020

PRU Ke-15 Serentak, Parlimen Dan DUN


Oleh : Adli Mohamad

DUNGUN -  Pilihan Raya Umum (PRU) ke-15 akan diadakan pada bila-bila masa dan dijangka berlaku serentak melibatkan kawasan Parlimen dan Dewan Undangan Negeri (DUN).

07 September 2020

Istiqamah Sebagaimana Diperintahkan


Oleh : Azizah Mahmood

KUALA TERENGGANU - Gelombang politik tanah air pada hari ini menuntut ahli dan penyokong PAS setiap peringkat  untuk terus istiqamah seperti mana yang diperintahkan

06 September 2020

Di Sebalik Serangan Terhadap Menteri PAS


Oleh : Nooreni Abu Bakar 

DUNGUN - Disebalik  serangan bertali arus pembangkang terhadap menteri dan timbalan menteri daripada Parti Islam Se-Malaysia(PAS)   adalah perancangan musuh Islam untuk memadamkan cahaya Allah. 

MP Charles Santiago : Cermin Diri Terlebih Dahulu Sebelum Desak Menteri Air Dan Alam Sekitar Letak Jawatan

 


Badan Perhubungan PAS Negeri Selangor meminta YB Charles Santiago  cermin diri terlebih dahulu sebelum menuding kesalahan dan meminta YB Dato Sri Tuan Ibrahim Tuan Man, Menteri Air dan Alam Sekitar meletakkan jawatan jika gagal mengambil tindakan terhadap syarikat yang menyebabkan pencemaran Sungai Selangor dalam tempoh sebulan.

Pendirian Ulama Terhadap Normalisasi UAE dan Israel.


Pada hari Isnin, 31 Ogos 2020 yang lalu, saya bersempatan mengikuti Muktamar Khas Kesatuan Ulama Sedunia yang diadakan secara atas talian melalui applikasi ZOOM, bertujuan untuk membincangkan isu terkini berkaitan Palestin iaitu normalisasi hubungan dua hala di antara UAE dan Israel yang dimeteraikan baru-baru ini.

Kuasai Media Sosial, Depani Cabaran Politik Baharu


KUALA NERUS - Ahli PAS terutamanya golongan muda perlu mendominasi media sosial bagi memenangi hati rakyat dengan fakta dan kebenaran dalam mendepani persaingan era baharu politik yang terbuka dan mencabar.

Guru PASTI As-Salam Dinobatkan Dua Anugerah

MARANG- Guru PASTI As-Salam, Padang Midin, Cikgu Nora Abdul Jalil, 55 telah berjaya mengharumkan PASTI Terengganu apabila dinobatkan sebagai...