31 Mei 2014

Cukai Pintu; Datuk Bandar ‘Acuh Tak Acuh’, Kerajaan Cuba ‘Berhelah’

raja bahrin2KUALA TERENGGANU – Ahli Parlimen Kuala Terengganu Datuk Raja Kamarulbahrin Shah kesal dengan sikap Datuk Bandar Kuala Terengganu, Azlan Dagang yang bersikap ‘acuh tak acuh’ dengan rungutan lebih 150,000 warga bandaraya terhadap kenaikan kadar cukai pintu.

PAS Yakin Menambah Kemenangan Pada PRU-14

satifulDUNGUN – PAS yakin akan menambah kemenangan sekurang-kurangnya tiga kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN), sekaligus mengambil alih tampuk pemerintahan negeri Terengganu pada pilihanraya umum kali kali ke-14 akan datang.

30 Mei 2014

Mahasiswa Terengganu Perlu ‘Berangkaian’

IMG_0008

Oleh : Amani Mohamad
KUALA NERUS – Bakal mahasiswa dan siswi anak-anak Terengganu disaran supaya dapat mengadakan rangkaian (networking) persahabatan bagi meraih pengalaman dan membantu mereka menjalani kehidupan selepas tamat pengajian.

Celotehmu Jadi Kenangan……..

HisyamSesiapa yang sering berkunjung ke sebuah pasaraya di Marang pasti tidak kering gusi melihat telatah dan keramahan seorang pemuda istimewa di situ. Pemuda yang dimaksudkan itu ialah Hisyam [Gambar bawah] yang lebih dikenali dengan Pok Sam.

29 Mei 2014

Pilih Pemimpin Yang Dapat Bersama Rakyat

ghazali bukit besi1Oleh : Zul Shawal
DUNGUN – Penduduk dalam Kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) khususnya daerah mengundi (UPU) Bukit Besi diingatkan agar bertindak dengan lebih bijak ketika membuang undi dalam pilihanraya umum kali ke-14 (PRU-14) nanti.

28 Mei 2014

Cukai Pintu; Jangan Tambah Beban Rakyat!

tmp_IMG_20140528_015458-143968855KUALA TERENGGANU – Gabungan Badan Bukan Kerajaan (NGO) Muslimat dan Wanita Terengganu,membantah sekeras-kerasnya kenaikan kadar cukai pintu sebagaima dicadangkan kerajaan.

27 Mei 2014

ADUN Tepoh Saran Kerajaan Bina Segera Balai Bomba

- Pertimbang Untuk Tubuh Pasukan Bomba Sukarela
Hishamuddin bomba1KUALA NERUS – Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Tepoh Ustaz Hishamuddin Abd. Karim merakamkan ucapan terima kasih kepada para petugas Jabatan Bomba dan Penyelamat serta pasukan Bomba Sukarela Seri Nerus yang telah mengawasi ‘kemaraan api’ dan memadamkan kebakaran sekitar Kampung Padang Air dan Taman Perumahan Desa Solehah.

26 Mei 2014

Program PAS Bukan Hanya Berlegar Di Masjid Sahaja

hadiSETIU – Sebagai sebuah gerakan Islam dan parti politik, program PAS tidak hanya berlegar didalam masjid sahaja, tetapi pelbagai aktiviti dilaksanakan untuk menyeru manusia kembali kembali kepada Islam.

25 Mei 2014

Nisa’ Ajak Golongan Wanita Muda Promosi Cara Hidup Islam

nisa k nerus1Oleh : Raihanah dan Najmiah
KUALA NERUS – Kreativiti wanita dalam meluahkan peraaannya membentuk ‘gubahan tuala’dan pelbagai fesyen ‘busana untuk anak-anak’ diselahkan dalam program khas muslimat sempena Karnival Penghayatan Islam 2014.

Inspirasi Dua Suri Hati Mantan MB Terengganu

  Oleh : Azizah Mahmood  KUALA TERENGGANU - Menelusuri   pengalaman kehidupan  dua suri hati mantan Menteri Besar Terengganu cukup menginspi...